קשרים מזדמנים

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

11/02/2009 | 12:04 | מאת: מיואשת

הי, אני אשמח לשמוע דעתכם. לפני כחצי שנה יצאתי מקשר ארוך של 4 שנים מתוך הבנה כי אהבה כבר לא הייתה שם. מאז, אני מוצאת את עצמי, חצי שנה אחרי יוצאת עם בחורים בתדירות די גבוהה. לא מתוך רצון, העניין הוא שאני מחפשת יציבות בקשר..מחפשת שוב אהבה גדולה, אך ללא הצלחה כל קשר מסתיים לאחר חודש וקצת...(יש לציין שרובם לא הסתיימו מהצד שלי) אני חוששת כי אני לא מצליחה להיפתח מספיק מבחינה רגשית או יותר גרוע, שאני לא יכולה להחזיק קשר יותר מחודש. כרגע אני נמצאת בקשר עם מישהו, אבל אני רואה את זה דועך והופך לדבר כבשיגרה, אני מאוד לא רוצה לסיים עם זה אבל חוששת שזה יבוא מצידו. מה אפשר לעשות? :( תודה.

14/02/2009 | 16:35 | מאת: אילנה ארד לוין

למיואשת היקרה, נקווה שתצליחי לצאת מהיאוש שכן את מתארת מצב די נורמלי. לאחחר קשר של 4 שנים (מה שמראה על יכולתך לשמור על קשר) הדיו של הקשר עדיין מחלחלים בנפש בצורה זו או אחרת ועשויים להקשות על התחברות טובה וחזקה. בדרך כלל לוקח לבני אדם יותר מחצי שנה כדי לעבור מקשר רציני אחד לקשר רציני אחר. אין לי מושג מהם התהליכים שאת חווה באותם קשרים קצרים שתיארת באותה חצי שנה ומהן האיכויות שאת משדרת באופן מודע או לא מודע. חישבי על כך היטב מה מתחולל בפנימיותך ומה את מקרינה כלפי חוץ העזרי בחברות לשם כך ובמידת הצורך אולי שווה כמה שיחות עם איש מקצוע.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים