בעיות בחיי הנישואים

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

01/02/2009 | 15:41 | מאת: רועי

אני אבא לתינוקת בת שנה וחצי אשר נשוי במשך שנתיים וחצי, חיי הנישואים לא כול כך טובים , יש הרבה עליות וירידות מתח . הרבה פעמים אנו רבים וזה מסתיים בכוך שנאמר שיהיה בסדר ונתחיל מחדש.יש לציין שכאשר הכרנו הכול היה אחרת מאשר כעת אחרי שעברנו הרבה דברים יחד + תינוקת. אישתי טוענת שאני לא איכפתי אוהב ולא יודע לספק, אני מרגיש שאני כן איכפתי , ולדעתה לא. אני מנסה להראות אהבה אך לדעתה זה לא. הסקס הוא לא על בסיס יומי אלא שבועי. קיים מעט פירגון בינינו. יש הרבה דברים שאין בינינו הסכמה מלאה ואז זה גורר לבעיות. אין לה כוח לזה והיא רק רוצה לסיים את הסיפור שבינינו , וכבר מתחילה לדבר על דמי מזונות ועל נושא מגורים ,אך זה לא משהו שהיא התחילה לספר לבני משפחה. אני מצידי לא רוצה בכלל לחשוב על כך , לא מעוניין שנגיע למצב כזה-גירושים. זה עושה לי רק רע בנשמה אני רוצה ללכת ליעוץ והיא לא רוצה..-מעדיפה לחתוך קשר. מאוד קשה לי עם העניין שבטח מעורבת פה ביתי הקטנה וחושש שיהיה לה מאוד קשה הלאה. מה את מציעה לנו לעשות? תודה, רועי

07/02/2009 | 16:39 | מאת: אילנה ארד לוין

רועי שלום, אין ספק שאתה אכפתי ומודאג אודות מצב נישואיך. יש צורך דחוף שתפנו לייעוץ זוגי. גם אם אישתך בשלב הנוכחי מדברת על פרידה מה שאתה כמובן אינך רוצה ניתן להתחיל את התהליך בפנייה לגישור והשגת פרידה בהסכמה. תהליך כזה אם הוא נעשה אצל יועץ ומטפל זוגי בהחלט יכול להוביל אף לטיפול זוגי ומציאת שביל הזהב ביניכם שאולי יביא לשיפור הקשר הקיים. ראשית נסה לדבר אל ליבה של אשתך כדי שתפנו למספר שיחות ייעוץ זוגיות אם היא תמשיך ותסרב כדאי להציע גישור זוגי היכול להוות פתח לטיפול זוגי ואם דבר לא יעזור יקל הגישור על פרידה רכה ומוסכמת ככל שניתן.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים