עצה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

15/01/2009 | 19:10 | מאת: אווה

שלום אילנה. אני יוצאת 5 חודשים עם בן גילי, בן 35. אני לא אוהבת אותו, הוא לעומת זאת אוהב אותי מאוד אני מרגישה שהוא תלותי ,הוא מדבר איתי על לגור ביחד ולהתחתן, אך אני לא יודעת אם אני מעוניינת. הוא כל פעם תלותי וזה משגע אותי. ניסיתי להיפרד ממנו הרבה פעמים הוא הוא מסרב לוותר. מפריע לי שהוא מקובע בדברים. שולח לי כל יום אותה הודעה וכל פעם מבקש שנלך לאותה מסעדה. זה משגע אותי. ניסיתי להיפרד ממנו והוא הופיע אצלי בדירה ללא אישור ובכה דמעות! הרגעתי אותו כמו יד קטן. הוא פשוט גוזל ממני אנרגיות. אני לא יכולה יותר. כיצד מסימיםקשר כשהגבר לא מוכן לוותר תודה, אורית

17/01/2009 | 16:12 | מאת: אילנה ארד לוין

לאווה היקרה, אם נחושים להיפרד ממשהו שלא מאפשר להיפרד ממנו צריך פשוט להיות לא נחמדים ולדבוק באסטרטגיה של ניתוק וחוסר תגובה לא חשוב כמה הצד השני "בוכה","מנדנד" או מופיע בדלת. תמיד אפשר לא לפתוח את הדלת. תבדקי באיזו מידה בעבר עם כל נסיונותייך להיפרד גם קצת שתפת פעולה מתוך חמלה ורחמים והושטת לו יד לעידוד. פרידה ועידוד הצד השני לא הולכים יחד. כאשר צד אחד רוצה להיפרד והשני "נדבק" הדבר מחייב פרידה באנרגיות יותר אסרטיביות לעתים ממש לא נחמדות על מנת שהמסר יעבור באופן חד-משמעי. אם לא תהיה נחמדה באופן עקבי לאורך כל הדרך ורק תדבקי בסירוב ,דחייה וחוסר תגובה מכל סוג שהוא כלפיו הרי בסוף גם הוא בן אדם והוא יגיע למצב של וויתור.

17/01/2009 | 20:44 | מאת: אורית

שלום אילנה. תודה על תשובתך. הודעתי לו שאני מעונינת להיפרד. הוא אמר לי שהוא הדבר הכי טוב שקרה ויקרה לי בחיים ושגדעתי קשר מדהים ושהוא סובל מייסורי גמילה לטענתו ושהוא אוהבאותי מאוד. הוא מנסה להקשות עלי לסיים את הקשר אך עשיתי זאת. תודה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים