בעיה בעייתית

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

11/01/2009 | 13:55 | מאת: אנונימית

אנחנו בני 42-45, בריאים. בעלי נמנע מיחסי מין איתי לאורך זמן (חודשים ושנים), אולי על רקע בעיית זיקפה שהתרחשה מספר בודד של פעמים, ואולי פשוט מחוסר עניין. יחד עם זאת הוא מרבה "לבלות" עם סרטים פורנוגרפיים באינטרנט, בהסתר. דבר זה פוגע בי מאוד ונתפס בעיני כבריחה וכהתעלמות מהבעיה שתביא כנראה לסיום היחסים. שיחות רבות בנושא לא מקדמות אותנו לשומקום. האם פורנוגרפיה לגיטימית במצב כזה? האם היא מדרדרת את המצב או שאין קשר? מה ניתן לעשות?

17/01/2009 | 15:52 | מאת: אילנה ארד לוין

אנונימית יקרה, הבעיה המרכזית היא העדר יחסי מין ביניכם משך תקופה ארוכה מאוד. את הסיבות לבעיה זאת לא פתרתם וכאן למעשה נעוץ הקושי המרכזי. כל עוד לא תיפתר הבעיה של העדר יחסים ביניכם אתם נמצאים בנקודת הכרעה האם להמשיך נישואים ללא יחסי מין (יש זוגות רבים שחיים ככה) או שמא להיפרד. אם הרקע לנתק ביניכם הוא ירידה בתשוקה של בעלך אלייך כתופעה ראשונית או כתגובה לקשיי התפקוד המעטים שהיו לו קשה לדעת מה הביצה ומה התרנגולת. מכל מקום פתרון במידה ואתם רוצים חייב לבוא על ידי חידוש יחסי המין ביניכם. עניין הפורנוגרפיה והאוננות הוא למעשה סוג "פתרון" מדרגה שנייה שהרי בעלך זקוק לפורקן. נדמה לי שעדיפה אוננות בבית מבחינתך על פני חיפוש אובייקטים מיניים בחוץ. יחד עם זאת בהחלט קיימת נטייה לפתח הרגל כלפי ההתעסקות בפורנוגרפיה ואוננות ונדמה שבעלך הגיע לסוג של איזון פסיכו-סקסולוגי בעניין המיני. עובדה המקשה על רצונו לעשות שינוי. אגב סרטים כחולים ואוננות באינטרנט הפכו להרגל אצל הרבה גברים גם כאלה המקיימים יחסי מין באופן סדיר עם בנות זוגן. להערכתי הבעיה אינה האינטרנט והאוננות אלא העדר המין ביניכם ועלייך לכוון את כל מאמצייך להגיע איתו להדברות בנושא לנסות לשכנעו להגיע לטיפול מקצועי. לא הייתי ממליצה לתקוף דווקא את האינטרנט שכן כאמור זוהי ברירת המחדל ולא שורש הבעייה.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים