החבר והפורנו

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

21/11/2008 | 12:33 | מאת: לי

שלום, יש לי חבר 3 שנים, זוגיות מדהימה, סקס מעולה אהבה מאוד גדולה, אני בחורה מושכת שניראת מאוד טוב. לאחרונה גיליתי שהוא צופה בפורנו, הרבה. כאילו מה אני לא מספיקה לך?אני לא מספיק מושכת שאתה צריך כלי עזר? הסקס שלנו לא מספיק טוב? קראתי כאן כתבות בנושא אך עדיין זה לא עזר ולא גרם לי לצאת מהתסכול.התשובות היו תראו סרטים אירוטיים שמתאימים ביחד, אני אפילו לא יכולה לחשוב על המחשבה. אני מודעת לזה שכל הגברים צופים בפורנו,ולפעמים משעמם, ולפעמים אנחנו לא ביחד אז חרמנים. אבל בשבילי זה הרגשה של בגידה.יש שם בחורות שלא רואות אותי ממטר, עם כאלה בחורות איך הוא בכלל יכול להימשך אליי למה שלא יהיה כל היום על המסך? הדימוי העצמי שלי ירד בצורה שאי אפשר לתאר. נפגעתי מזה מאוד חזק ניהיתי ממש מתוסכלת. אני לא מפסיקה לחשוב על זה, זה פשוט הכניס אותי לממש לדיכאון, הוא לא מבין מה קורה איתי, זה הוריד לי את כל החשק המיני והמשיכה אליו, קשה לי ליגוע בו, לדבר איתו, שלא לדבר על סקס. אני לא יודעת מה לעשות.

22/11/2008 | 20:07 | מאת: אילנה ארד לוין

שלום לי. את בהחלט מציגה כאן בעיה כאובה של הרבה נשים החשות מרמור ותסכול כלפי בני זוגן המתמכרים לצפייה בסרטים פורנוגרפיים או מתמכרים לשיחות צ'ט אירוטיות. כמו כל בעיית התמכרות היא מציגה פרופיל נפשי של בור ללא תחתית, כלומר, הסיפוק המיני והרגשי המתקבל מיחסי המין והאהבה ביניכם אינו מצליח למלא את החלל הרגשי. תשוקות סמויות או מצבי חסך ומתח פנימי זקוקים לפיכך לפורקן מתמיד וללא רוויה המצריך התמכרות לחיפוש אחר גירוי ופורקן. בהחלט איני מציעה שתקחי חלק במשחק שלו ותצפי יחד איתו בסרטים הפורנוגרפיים תחת העקרון "שאם אי אפשר להביסו כדאי להצטרף אליו". מומלץ לא להתחבר למשחק ההתמכרות! ראוי להדגיש שיש הבדל מהותי בין סרט כחול פה ושם פעם באיזושהי תקופה לבין מצב של התמכרות שהוא מצב של צפייה יומית לעתים אף ממושכת. אינך צריכה להתחרות בבחורות מהסרטים. אולי הן נראות סקסיות אבל זה לא בפנימיותן שהרי הן עוסקות במקצוע העתיק בעולם כלומר ללא הנאה וללא אהבה. אפשר גם להבין את כעסך ותסכולך כלפי בן הזוג שפגע מאוד ברגשותייך וביחסך אליו. אין ספק שאתם בצומת של דרכים ביחסים: או צמצום ההתמכרות, רצוי הפסקתה ,אם אפשר, או אולי הפסקת הקשר עם כל הכאב הכרוך בדבר. ראשית כבר התחלת לחוש את הכאב ושנית מה הטעם לחיות עם בן זוג כשכל אהבתך וכל מיניותך לא מצליחות למלא אותו ולספק אותו ובעצם הוא שקוע בהרגעה מתמדת של מתחים פנימיים, כלומר שקוע בבועה שלו. מאחר וזו החלטה מהותית כדאי לפנות לשם כך לטיפול זוגי פסיכולוגי כדי לבדוק מה ניתן לשנות ומה לא.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים