מאוננת מאז שהתגרשתי.

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

26/12/2008 | 11:08 | מאת: דלית. 29

מזה כשנה אני גרושה ונוהגת לאונן 3-4 פעמים בשבוע. כאשה נשואה 4 שנים מעולם לא אוננתי כי לא הייתי זקוקה לכך וגם כדי לשמור על יחסי זוגיות תקינים. האם יש חשש להתמכרות לנושא או שזה יעבור במערכת יחסים חדשה.

27/12/2008 | 13:13 | מאת: אילנה ארד לוין

דלית שלום, אין כל רע באוננות שלך ובאוננות בכלל. גם התדירות של האוננות היא מאוד סבירה אפילו סולידית. טוב שמצאת דרך להגיע לסיפוק ולפורקן מיני. לא ברור החשש מההתמכרות. ייתכן והקשר הזוגי הבא ימנע את הצורך באוננות וייתכן בהחלט שתגלי שלמיניות יש מגוון צורות ואפשר לשלב בין הצורות השונות בלי שהאחת תהיה על חשבון האחרת. אפשר גם לקיים יחסי מין סדירים ותכופים וגם לאונן בצורה סדירה ותכופה ואין האחד בהכרח פוגע באחר. הסירי דאגה מליבך. בינתיים עשי מה שמתאים לך וטוב לך וכאשר תהיי בזוגיות פעם נוספת תראי אז האם יתאים לך כן או לא לשמור את האוננות כעוד אמצעי הנאה, או שבאופן אוטומטי תוותרי עליה כאשר תהיה מסופקת בתוך מערכת יחסים. מאחר ושתי האפשרויות טובות איני רואה סיבה לדאגה.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים