התאהבות בדרוזי

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

19/12/2008 | 21:00 | מאת: נועה

שלום אילנה , לפני כחצי שנה הכרתי מישהו לא היינו כל כך בקשר, אך בכל זאת אני ממש התאהבתי בו... בכיתי ולא הפסקתי ועד היום, על אף שעברה חצי שנה הוא לא יוצא לי מהראש ואני כל הזמן בוכה עליו ולא מפסיקה. כואב לי וכואב לי נורא שאני מנסה לצאת עם אחרים , אך אף אחד לא משתווה אליו. כפי שציינתי בכותרת, הבחור דרוזי וזה מה שמקשה על קיום היחסים.. וגם המרחק הוא נורא נורא רחוק.. מבחינתי אני אעשה הכל בשביל להיות איתו, אך הוא לא רוצה בגלל המרחק . הוא לא אמר זאת בפירוש אך זה מה שהבנתי מדבריו. בכל מקרה, נותק הקשר ואני בקשר ידידותי עם חבר שלו. מה לעשות ? אני כל הזמן בוכה ולא מצליחה להמשיך הלאה.. בבקשה תעזרי לי..! תודה רבה ושבת שלום

20/12/2008 | 18:09 | מאת: אילנה ארד לוין

נועה שלום, כואב להתגעגע ולרצות מישהו שאו שאינו רוצה בך בחזרה או שאינו יכול. "אהובך" הדרוזי אינו מעוניין בקשר איתך, נדמה לי גם, אם איני טועה שמבחינת הדת הדרוזית קשרי נישואים מותרים רק בתוך העדה. כך או כך הבחור ניתק קשר. קיימות כרגע שתי שאלות מטרידות: 1) כיצד להתגבר על כאב הדחייה והאובדן. 2) לא ליצור מצב כאב חדש:לא ציינת האם הידיד של "אהובך" לשעבר הינו דרוזי אף הוא. אם אכן כך הוא הדבר הייתכן שאת יוצרת לעצמך כעת את כאב הלב הבא הנוסף. חשוב לי להדגיש שעניין הקשר עם אדם ממוצא דרוזי נראה בעייתי אך ורק בשל הסגירות של עדה זו לקשרי נישואים עם אנשים מחוץ לעדה ולא משום כל סיבה אנושית אחרת. למעשה את התאהבת באדם שלא היה ביניכם קשר של ממש והיום את אבלה על "אין קשר" ובו בזמן שאת אבלה על דמות אהבה וירטואלית פיתחת גם אובססיה לגבי הדמות שבדמיון המקשה עלייך ליצור קשר עם אנשים במציאות. אני ממליצה לפנות לטיפול על מנת להשתחרר מהאובססיה ומהאבל על אהבה דמיונית וקשר שמעולם לא התקיים. ולבדוק את הקושי שלך למצוא עניין ואהבה בבני זוג בשר ודם במציאות הפיזית. בכי של חצי שנה על האהבה שלא התממשה כלל עשוי גם להצביע על תהליך של דיכאון. תקיעות יש כאן ללא ספק ויש להעזר באיש מקצוע

21/12/2008 | 20:40 | מאת: נועה

היחסים איתו לא אמורים להוביל לחתונה. אני לא יצרתי לעצמי שום מצב דמיוני בראש כיוון שזוהי התאהבות, זה לא קשר וירטואלי כיוון שנפגשנו וכך הכרנו. אני צעירה מאוד וכל החיים לפני ואיני חושבת שאני זקוקה לטיפול בגלל שהתאהבתי. לתצומת ליבך.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים