גירושין לאחר 3 חודשי נישואין

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

10/10/2009 | 18:26 | מאת: טלי

אילנה שלום, אודה לך אם תוכלי להשיב לי במהרה.תחילת הכירותי עם בעלי הייתה לפני כחמש שנים. היינו ידידים הכי טובים בעולם עוד לפני שנכנסנו בכלל לקשר רומנטי, אף אחד מאיתנו לא ראה את עצמו עם השני למרות שכולם מסביב תהו למה אנו לא ביחד.לאחר כשנה של ידידות מדהימה, קרה בינינו הקליק, ונכנסנו לקשר רומנטי. היה מדהים, הוא היה אחד האנשים הכי מדהימים, נדיבים ורחבי לב שהכרתי, לאחר כחודש עברתי לגור אצלו, וחיינו בזוגיות מדהימה. לאחר שנה וחצי, הוא הציע לי נישואין, וודאי שאמרתי כן, זה היה הקשר המושלם ביותר בעולם. חבריי אהבו אותו, משפחתי אהבה אותו ולהפך, הוא אדם משכיל, עצמאי בעל שאיפות מדהימות להתפתחות בחיים.היינו מאורסים כשנה לפני שהתחתנו. עכשיו מתחילה הבעיה:שבועיים לפני החתונה, גיליתי שהוא נכנס לחובות עצומים בעסק שלו, הוא לווה כספים מחברים, משפחה, ממי שרק אפשר. כיצד אני גיליתי?יום אחד התקשר אליי מישהו לפלאפון שלי ואמר לי שהוא חייב לו כסף. ישר פניתי לבעלי ושאלתי אותו במה מדובר, הוא הציג זאת כבעיה לא מסובכת שתיפטר.לחתי אפילו הלוואה מהבנק בשביל לעזור לו.אנשים לא הפסיקו להתקשראליי, התחלנו לריב על כספים וחובות, נכנסתי לדיכאון ולפחדים שמישהו יפגע בי, הפסקתי לאכול ובצער רב ביטלתי את החתונה.אמרתי לעצמי שזב לא זמן להתחתן ושצריך לדחות את החתונה עד שהעניינים יסתדרו.הוא לא חשב כמוני ואמר שאם אני מבטלת, אנחנו ניפרד ולא נתחתן לעולם. היה לי קשה כי מאוד אהבתי אותו ולא ידעתי מה לעשות. הוריו דיברו איתי ושיכנעו אותי שהכל יסתדר עד לחתונה, שהם עוזרים לו,ושיהיה בסדר. השתכנעתי, והתחתנו. כעבור מספר ימים גיליתי עוד חובות ועוד צרות, משפחתי אפילו הלוותה לו כסף.אנשים לא הפסיקו להתקשר ואפילו החלפתי את המספר. חיי הזוגיות שלנו היו נוראיים, כל היום מדברים רק על כסף, חובות,החזרים, כמובן שלא היה ירח דבש, או כל נושא שיחה אחר ביננו מלבד כסף. בשבוע האחרון, התפכחתי והבנתי את כמות השקרים שהוא סיפר ועדיין מספר לי ולמשפחתי שהוא עדיין חייב לה הרבה כסף.איבדתי כל אמון בו,אני לא סומכת עליו. כל מילה שיוצאת מפיו היא שקר!הכי עיצבן אותי, שהוא לקח אחריות על חיי. כלומר, הוא ידע את כל הצרות שיש לו לפני החתונה והוא לא בא ושיתף אותי בגודל הבעיות, הציג הכל כמאוד מינורי. אילו רק הוא היה מספר לי לפני החתונה, אולי לא הייתי מתחתנת איתו. כמובן שהמשפחה שלו ושלי מאוד מסוכסכות עכשיו על רקע כספי, אני חזרתי הביתה להוריי, לפני שבועיים. אני לא מסוגלת להסתכל עליו, הוא דוחה אותי, אני לא מאמינה לו והוא שקרן. איך אני יכולה לחיות את שארית חיי עם אדם שכזה???מפחיד אותי להתגרש, כי מפחיד אותי לקחת 10 צעדים אחורה בחיים. לחזור לבית ההורים, להכיר מישהו חדש, וכמובן, להיקרא "גרושה".אני צעירה, משכילה שלפי דברי אחרים נראית טוב...כל חיי עוד לפני ואני מתלבטת עם המחשבה אם להתגרש או לא.בעיקרון הוא מאוד אוהב אותי, ואצלי, האהבה שלי כלפיו נאכלת ונעלמת מיום ליום. בהתחלה עוד חשבתי ללכת לטיםול זוגי ולנסות לפתור אבל זה לא יעזור. הוא שקרן, ולעולם לא אוכל לאמין לו יותר. ממערכת יחסים מבוססת דבר ראשון על אמון, ולי אין את זה..אז מה זה שווה?למה אני צריכה לעבוד כ"כ קשה על זוגיות שהוא הרס. אולי אני צריכה להתחיל דף חדש בחיי..לציין, שאין לנו חשבון משותף, דירה או ילדים כך שגירושין יהיו מהירים. מה שיש ביננו כרגע זה סכומי הכסף הגדולים שהוא חייב לי ולמשפחתי. מה לדעתך עליי לעשות?אני ממש בפרשת דרכים. אם אתגרש ממנו, אין לחזור אחורה...בבקשה עיזרי לי..

17/10/2009 | 19:14 | מאת: אילנה ארד לוין

טלי היקרה, למעשה ההחלטה כבר התקבלה בחלקה על ידך בכך שחזרת לגור בבית הורייך. סימן האזהרה הראשון צלצל עוד לפני החתונה אך בחרת לא להאזין לו, האם גם הפעם תתעלמי מהאוטוסטרדת הסכנות שאת חשופה אלייה? כשאנחנו חושבים על נישואים אנו חושבים קודם כל על אהבה, מיניות ידידות ושיחות נפש. יש להוסיף ובגדול את שאלת היושר והאמינות בענייני כסף!!! "עסקי אוויר", התחיבויות והלוואות מכל הכיוונים, הבטחות שיהיה בסדר בעתיד, גלגול הלוואות מחזורי, שאיבת כספים מכל מי שאפשר, כל אילו מראים מאוד מיהו הבן-אדם! יש אנשים שהם בעלי קסם אישי רב, גינונים רומנטיים ואפילו התחשבות יתר בהתנהלות היומיומית ובצד הכספי הם שואבי כסף שקועים בחובות והלוואות ובקיצור לא מציאותיים לגבי עצמם, לא אמינים וחסרי התחשבות לגבי אחרים. זהו המצב שאדם שקוע באשליה עצמית, מנותקת מהמציאות אודות כישוריו ויכולותיו חי מעבר למידתו ולא מצליח להסתדר בצורה מציאותית עם המגבלות שיש לכל אחד מאיתנו בתחום הכספי. אנשים מסוג זה ממיטים אסון כספי ורגשי על בני משפחותיהם. זהו סוג של התמכרות (לאשליית אעשה כסף בגדול אם רק יתנו לי את הזמן) כמעט ולא אפשרי להיגמל ממנה. אני חושבת שהמסקנה ברורה מעצמה. שיהיה בהצלחה. צאי לדרך חדשה והפעם עם ניסיון מהסבל שעברת.

17/10/2009 | 19:30 | מאת: אילנה ארד לוין

טלי היקרה, למעשה ההחלטה כבר התקבלה בחלקה על ידך בכך שחזרת לגור בבית הורייך. סימן האזהרה הראשון צלצל עוד לפני החתונה אך בחרת לא להאזין לו, האם גם הפעם תתעלמי מהאוטוסטרדת הסכנות שאת חשופה אלייה? כשאנחנו חושבים על נישואים אנו חושבים קודם כל על אהבה, מיניות ידידות ושיחות נפש. יש להוסיף ובגדול את שאלת היושר והאמינות בענייני כסף!!! "עסקי אוויר", התחיבויות והלוואות מכל הכיוונים, הבטחות שיהיה בסדר בעתיד, גלגול הלוואות מחזורי, שאיבת כספים מכל מי שאפשר, כל אילו מראים מאוד מיהו הבן-אדם! יש אנשים שהם בעלי קסם אישי רב, גינונים רומנטיים ואפילו התחשבות יתר בהתנהלות היומיומית ובצד הכספי הם שואבי כסף שקועים בחובות והלוואות ובקיצור לא מציאותיים לגבי עצמם, לא אמינים וחסרי התחשבות לגבי אחרים. זהו המצב שאדם שקוע באשליה עצמית, מנותקת מהמציאות אודות כישוריו ויכולותיו חי מעבר למידתו ולא מצליח להסתדר בצורה מציאותית עם המגבלות שיש לכל אחד מאיתנו בתחום הכספי. אנשים מסוג זה ממיטים אסון כספי ורגשי על בני משפחותיהם. זהו סוג של התמכרות (לאשליית אעשה כסף בגדול אם רק יתנו לי את הזמן) כמעט ולא אפשרי להיגמל ממנה. אני חושבת שהמסקנה ברורה מעצמה. שיהיה בהצלחה. צאי לדרך חדשה והפעם עם ניסיון מהסבל שעברת.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים