לאילנה ארד לוין

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

16/12/2008 | 02:10 | מאת: רובי

בעקבות תגובתך לדניאלה רציתי להגיד כמה דברים, ומכיוון שאין הדבר נוגע ספציפית לדניאלה החלטתי לפתוח את זה בנושא חדש בתור נפגעת תקיפה מינית ובתור מתנדבת במרכז סיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית אני נחרדת לגלות שאשת מקצוע, פסיכולוגית, מוציאה לכתב מילים פוגעניות וחסרות כל הגיון ולו הבסיסי ביותר! האם חזרנו לימי ה "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת"?- האם נששכח הבית האחרון (שהוסף אחרי אונס שומרת)? "כשהיא אומרת "לא" לזה היא מתכוונת, לזה היא מתכוונת כשהיא אומרת "לא", לכן ה"לא" שלה ממש מוחלט, כי היא קובעת, לא שום בית משפט, ואל תהיה לי תרנגול ואל תהיה חכם גדול היא לא רומזת "כן" או "לא" או "בוא" כשהיא אומרת "לא", היא מתכוונת "לא"! אני מקווה עבור מטופלת שלך, ועבור קוראות וקוראי הפורום שלך שתפנימי מילים אולו, ולהבא לא תתני תגובה כזו! מעט שבירת מיתוסים: מיתוסי אונס... מיתוס- "אונס נגרם מדחף מיני ספונטני" עובדה- אונס הוא איננו מין. אונס הוא אלימות המתבצעת דרך מין. מרבית מקרי האונס מתוכננים מראש. מיתוס- "אונס מתרחש בשעות הלילה" עובדה- אונס מתרחש בכל שעות היממה מיתוס- "אונס מתרחש במקומות חשוכים, מבודדים מאנשים או בטרמפים" עובדה- רק 5% ממקרי האונס מתרחשים בטרמפ! למעלה מ- 50% ממקרי האונס מתרחשים בבית הנתקף או בבית התוקף. מיתוס- "אונס הוא פשע המלווה תמיד באלימות פיזית ועם איומי נשק" (ושוב נחזור לתגובתך לדניאלה וממנה ניתן להבין שכך את חושבת.. ואני מצטטת:"אם ממש ממש לא היית רוצה היית קמה מן המיטה או הודפת אותו מעלייך") עובדה- כ- 70% מממקרי האונס מתרחשים ללא איומי נשק, ללא מכות וללא סימנים חיצוניים. היעדר סימנים חיצוניים של אלימות אינם מעידים על הסכמתה של האישה, אלא על העובדה שנשים במצב של אונס עשויות להיכנס להלם שימנע מהן תגובה. מיתוסי תוקף... מיתוס- "אנס הוא גבר בעל יצרים מיניים חזקים" עובדה- אין קשר בין יצר מיני לאונס. מרבית מקרי האונס מתוכננים מראש ואינם תוצאה של דחף רגעי. מיתוס- "ניתן לזהות אנסים על פי מראה, התנהגות, מוצא או סטאטוס חברתי" עובדה- מחקרים מוכיחים שאין פרופיל של אנס. מיתוס- "אנס הוא חולה נפש" עובדה- 95% מהאנסים שהורשעו אובחנו כלא סובלים ממחלות נפשיות. מיתוס- "לרב, האנס זר לנאנסת" עובדה- ב- 83% ממעשי האונס האנס מוכר לנאנסת ברמת היכרות כלשהי: מנהל, מפקד, מורה, רופא, מדריך, שכן, בן זוג, הורה או כל קרוב משפחה אחר. מיתוס- "גבר לא יכול להפסיק באמצע" (שזה אחד הוותיקים והתייחסת אליו בתגובתך לדניאלה ואני מצטטת:"אך צריך להבין שבשלב כזה של משחק מיני מתקדם לא תמיד ניתן לשלוט בצורה רצינלית ומודעת על עומק החדירה.") עובדה- גם כאשר יש עוררות מינית מוגברת, יכולים הגברים לשלוט בעצמם. מיתוס זה נועד להסיר את האחריות לאונס מהגברים היות והם "לא יכולים להתאפק". יחסי מין מתקיימים בהסכמה הדדית ושליטה עצמית. כאשר אין הסכמה מלאה, מדובר באונס. מיתוסים על הנפגעת... מיתוס- "לנשים צעירות ויפות יש סיכוי גדול יותר להאנס" עובדה- נשים נאנסות ללא קשר להופעתן החיצונית ולגילן. אונס מתבצע בתינותקות, בקשישות, בצעירות ובנשים בכל הגיאים: ידוע על טווח מקרים החל מגיל 3 ועד 70. כל אישה יכולה להיפגע מאונס. מיתוס- "לי זה לא יקרה" עובדה- אחת מכל שלוש נשים עברה או תעבור תקיפה מינית במהלך חייה. מיתוס- "כל אישה שנאנסה רצתה בכל במידה כזו או אחרת" (ושוב אחזור לציטוט הראשון "אם ממש ממש לא היית רוצה היית קמה מן המיטה או הודפת אותו מעלייך") עובדה- אף אישה אינה רוצה להאנס!!! אונס הוא פשע אלים שנעשה בניגוד לרצון האישה. אף התנהגות אינה מצדיקה אונס! מיתוס- "נשים שלובשות לבוש חושפני מזמינות אונס" עובדה- נשים שלובשות לבוש חושפני אינן מזמינות אונס, כפי שגברים הלובשים לבוש חושפני אינם מזמינים אונס. אונס מתרחש גם בחברות שבהן הלבוש הינו צנוע. מיתוס- "נשים מתלוננות על אונס כדי להתנקם בגברים" עובדה- שיעור זעום (2%) מסך התלונות על אונס הן תלונות שווא. שיעור זה דומה לתלונות השווא של כל פשעים אחרים. ועכשיו למילה מהמחוקק! אינוס (תיקון: תשמ"ח, תש"ן, תש"ס, תשס"א) א. הבועל אישה - 1. שלא בהסכמתה החופשית; 2. בהסכמת האשה, שהושגה במרמה לגבי מיהות העושה או מהות המעשה; 3. כשהאשה היא קטינה שטרם מלאו לה ארבעה עשרה שנים, אף בהסכמתה; או 4. תוך ניצול מצב של חוסר הכרה בו שרויה האשה, או מצב אחר המונע ממנה לתת הסכמה חופשית; 5. תוך ניצול היותה חולת נפש או לקויה בשכלה, אם בשל מחלתה או בשל הליקוי בשכלה לא היתה הסכמתה לבעילה הסכמה חופשית. הרי הוא אונס ודינו - מאסר שש עשרה שנים. ב. על אף האמור בסעיף קטן (א), דין האונס - מאסר עשרים שנים אם האינוס נעשה באחת מנסיבות אלה: 1. בקטינה שטרם מלאו לה שש עשרה שנים ובנסיבות האמורות בסעיף קטן (א)(1), (2), (4) או (5); 2. באיום בנשק חם או קר; 3. תוך גרימת חבלה גופנית או נפשית או הריון; 4. תוך התעללות באשה לפני המעשה, בזמן המעשה או אחריו; 5. בנוכחות אחר או אחרים שחברו יחד עמו לביצוע האינוס בידי אחד או אחדים מהם. ג. בסימן זה - "בועל" - המחדיר איבר מאיברי הגוף או חפץ לאיבר המין של האישה; ומילה בפסיכוליה... כאשר אישה נתקפת מינית למוח ולגוף יש שלוש תגובות אפשריות ולהן קוראים שלושת ה- F 1- FIGHT -> להלחם, האישה תלחם עם התוקף שלה. 2- FLIGHT -> לברוח, האישה תברח. 3- FREEZ -> לקפוא, האישה תקפא במקום (שזו אגב התגובה הנפוצה ביותר) אם ברצונך לדעת יותר בנושא של תקיפה מינית אני אני מצרפת שלושה קישורים לאתרים 1. מרכז הסיוע לנפגע/ות תקיפה מינית- http://www.1202.org.il/ 2. אתר מקום- http://www.macom.org.il/ 3. שוברים שתיקה- http://www.shovrotshtika.co.il/ את מוזמנם גם לפנות לקו הסיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית (1202) ולשאול עוד שאלות בנושא ישנן סדנאות שהמרכז מעביר גם לאנשי מקצוע את מוזמנם ללכת לסדנא כזו. שיהיה לך יום נעים רובי.

16/12/2008 | 07:40 | מאת: שרון

רובי, תודה לך על המילים שלך. מאז שראיתי את ההודעה אתמול אני לא מפסיקה לחשוב על זה. כועסת, נעלבת... ובעיקר כואבת בשביל דניאלה, על שזו התגובה שהיא קיבלה. מקווה שהודעתך תזכה להתייחסות רצינית. שרון

16/12/2008 | 09:24 | מאת: רובי

שרון, אני מבינה את הכעס שלך מאוד... בדרך כלל אני לא נכנסת לפורום הזה ובכלל לא ידעתי על קיומו עד אתמול, אבל כשקראתי את ההודעה של דניאלה ואת התגובה שהיא קיבלה הקיבה שלי התהפכה אז החלטתי שאני חייבת להגיד משהו, אך מכיוון שכבר כ"כ הרבה הגיבו לדניאלה עצמה רציתי להגיד את שלי לאילנה ארד לוין, ולא לדניאלה, כיוון שדניאלה היא מקרה אחד, והתגובה אינה הולמת, אך כמו דניאלה יש עוד הרבה בנות ובנים, שבאים לפורום בכדי לקבל תמיכה ברגעים הכי קשים בחייהם (וכן אלו רגעים מאוד קשים) אז לטובתם ולטובת דניאלה החלטתי שאני חייבת לומר משהו אבל אם אני כבר אומרת אז איך? ישבתי עם עצמי דיי הרבה זמן, חיפשתי את השיר המתאים, את ההתחלה הנכונה את כל המיתוסים שאני מכירה, והחלטתי שאני פשוט אכתוב ברצף שלי, עד שאני אחליט שזה מספיק מיידע.. אני באמת ובתמים מקווה עבור גב' ארד לוין שהיא תשקול ברצינות ללכת לאחת הסדנאות של המרכז הן לא כ"כ יקרות, והן יקנו לה כלים חדשים, מידע נוסף- וחשוב מכל למידה על רגישות נחוצה כשזה מגיע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית אני מקווה שרון שלא תישארי כעוסה, לטובתך שתמצאי את הנחת שלך ואת הנחמה שלך שיהיה לך יום מקסים והמשך שבוע נעים! רובי

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים