משפחה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

10/11/2008 | 09:06 | מאת: עמית

האם הפורום נוגע גם בבעיות בזוגיות בגלל המשפחה?

10/11/2008 | 09:14 | מאת: עמית

אני אמא ל 2 ילדים קטנים ונשואה כ 3 שנים בייני ובין בעלי יש פער גדול ועיקר הריבים שלנו מתרכזים בסופי השבוע- הפער הוא במנטליות בעיקר. אני אשכנזיה והוא ספרדי. הוא רגיל כל שישי לאכול ארוחת ערב עם המשפחה שלו- ועל זה לא מוכן לוותר. ואני לא מכירה את המנהג הזה כלל כלומר אצלנו היינו אוכלים בצהריים יחד או בשבתות אבל רק המשפחה הקרובה ללא סבים וסבתות ודודים וכו'.. הסברתי לו שבגלל המצב שכל אחד רגיל אליו צריך להגיע לפשרה מבחינתו הפשרה היא שפעם בחודש נאכל לבד בבית והשאר עם המשפחה שלו או אצלנו או אצלם. הסברתי שזה לא נראה לי ושהוא לא עושה שום מאמץ לבוא לקראתי ושרק רוצה שאני אשתנה בשבילו כי ככה הוא רגיל. הוא לא רוצה לוותר על ארוחת שישי עם הוריו בשום אופן ומחפש כל שישי תירוץ אחר למה הם יאכלו איתנו. בשבת לא תמיד זה אפשרי ובגלל שלא רואה אותם כל השבוע נשאר רק בשישי בערב להיפגש. צריכה עזרה דחוף

15/11/2008 | 14:00 | מאת: אילנה ארד לוין

לעמית על מנת לשנות את המצב הנוכחי עלייך לזכור היטב שני דברים 1)כל שינוי גדול מתחיל בשינוי קטן ההולך ומצטבר 2)את הטוב יכול להביס רק דבר אחד "הטוב יותר". נכון שאת זקוקה לעזרה דחופה אך העזרה תהיה תחילה בהבנת התהליכים, השינוי במציאות יערך יותר זמן. ולהלן פירוט הצעדים במציאות: א) ביום השישי אותו "מעניק לך" בעלך כיום הארגון שלך מומלץ שהחוויה שתיווצר בו שתהיה על פי מנהגך והרגליך תהיה חוויה בעלת אופי משפחתי (המשפחה הגרעינית שלכם) חם אוהב מלכד ומזין פיזית ונפשית. יש להשקיע בכך מחשבה ויצירתיות שכן את רוצה ליצור אירוע משפחתי גרעיני שיהיה טוב יותר ומספק יותר עבור בעלך מהאירוע המשפחתי המסורתי לו הוא רגיל שנים רבות. כידוע הרגל הופך לטבע כלומר לחלק מעצמנו. ב) יש לשמוח על תחילת השינוי שבו בעלך "ויתר" למענך על יום שישי אחד כדי להגיע לדרך האמצע עליו ל"ותר" למענך על עוד יום שישי אחד בלבד כך שרצונותיכם יהיו באיזון, כך שההתחלה עליה את מדווחת טובה למדי. בקיצור העקרון המנחה הוא שאותו יום שישי אצלכם בבית בהתאם לרצונך מומלץ שיהיה בעל איכות טובה ומיוחדת על מנת שיהווה משקל נגד להרגל שמוטבע עמוק בנפש ולוקח זמן לשנותו.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים