חוסר חשק של אשתי

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

28/04/2016 | 23:48 | מאת: רועי

שלום רב. אני ואשתי נשואים כ 3 שנים ויש לנו ילדה בת שנה וחודשיים פלוס תינוקת בדרך. הקשר הזוגי שלנו מצויין, אנחנו אוהבים ומסתדרים טוב מאוד. אך הקשר המיני שלנו שתמיד היה טוב, עם חשק, עם תשוקה וכו , כרגע כבר לא כך.בזמן האחרון הכל מאוד השתנה. מזה כ 3 חודשים לאשתי אין חשק כלל.לכלום. היא לא יוזמת, לא חושבת על סקס, היא מסרבת בכל הזדמנות, אם אני יוזם וקורה נס ובסוף יוצא משהו אני עוד מרגיש טוב עם זה אך כלולים בזה הרבה דיבורים ומאמצים מצידי. אני כלל לא מרגיש שהיא רוצה ושיש לה חשק אליי. אולי זו העובדה שהיא בהריון? לא יודע. אני מדבר איתה על זה המון. לפעמים אני חושב לעצמי שאולי דיברתי מספיק ושהיא הבינה ושירד לה האסימון אבל בסופו של דבר כלום לא זז. שאלתי אותה אם קרה משהו, אם עשיתי משהו, אם כואב לה משהו ובכל שיחה היא אומרת שהכל בסדר ושהיא אוהבת אותי. אני מרגיש חסר אונים כי מצד אחד אנחנו אוהבים ומצד שני היא מסרבת כל הזמן. אנינחושב על זה המון וזה מדיר שינה מעיני. אני אוהב אותה מאוד ולא רוצה ליפול בקשר הזה בגלל הסקס. אני לא יודע מה לעשות כי כבר אמרתי לה הכל. היחסים בינינו פתוחים ואני יודע שאם היה משהו היא היתה אומרת לי. יש גברים שאם היו מקבלים סירוב כמוני כבר היו מחפשים מהצד אבל זה לא אני ואני לא יכול לחשוב על זה. אני רוצה רק את אשתי. מה לעשות?

03/05/2016 | 11:12 | מאת: אילנה ארד לוין

רועי היקר, התשוקה המינית של בני אדם היא תהליך מסתורי ברובו הגדול, ומושפעת מאינספור גורמים הן במציאות החיצונית , כלומר גורמים נסיבתיים של הכאן ועכשיו. והן גורמים פנים אישיותיים,שיסודותיהם בהיסטוריה האישית הפרטית של כל אחד מבני הזוג החל מילדותו המוקדמת ואילך. במצב הנוכחי אשתך בהריון כך שבהחלט אפשר להבין את הסירוב של על רקע הורמונאלי והקושי הפיזי והנפשי של ההריון.אחרי הלידה בשנה הראשונה, גם קשה לנבא חיים עטורי סקס על רקע לילות ללא שינה והתמסרות תפקודית לטיפול בתינוקת קטנה, לפחות בשנה הראשונה. ככל שתסייע יותר לאשתך בלילות הלבנים וככל שתסייע תפקודית בתינוקת החדשה ובפעוטה שבבית, סביר שאשתך תכיר לך מאוד תודה ובהחלט יתכן שהדבר יתבטא פה ושם בתשוקה מינית. בתקופת חיים של תינוקות וילדים רכים ,אנרגיית האם הנפשית מופנית בצורה מאוד ממוקדת כלפי ילדיה והיות שכך פוחתת האנרגיה הממוקדת בבעל בין היתר גם בצורה של תשוקה מינית. ככל שתהיו צוות טיפולי מלוכד וקרוב יותר, הסיכוי להתעוררות של חיבה ,אהבה ואפילו תשוקה מינית כלפיך סבירים יותר. במידה וגם אחרי השנה הראשונה לאחר הולדת התינוקת החדשה לא השתפר המצב בצורה משמעותית , הייתי מציעה לאשתך לפנות לטיפול פסיכודינמי עמוק להבנת השינויים בדחף המיני. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים