זוגיות עם גרוש

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

07/01/2016 | 13:35 | מאת: מיכל

שלום, אשמח לקבל עצה לגבי הזוגיות שלי עם גרוש שעדיין חי עם גרושתו וילדיו. האם אני עושה טעות? האם הוא יעזוב מתישהו או שכל זמן שאני בתמונה הוא לא ימהר לעשות שום שינוי בגלל הנוחות? תודה

17/02/2016 | 12:25 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, בן זוגך מוגדר על ידך כגרוש. אינני יודעת אם הוא גרוש פורמלית ואם הדבר כתוב בתעודת הזהות שלו. גם אם הוא גרוש לפי תעודת הזהות, אין שום איסור או מניעה , לא על פי הדת ולא על פי תקנות המדינה שהוא ימשיך לחיות עם אשתו לשעבר וילדיו באותו הבית. הרושם הוא כי מבחינה פרקטית הוא מנהל אורח חיים של בעל משפחה יחד עם היכולת ליחסי מין מחוץ למשפחה. הרושם שהוא יותר נשוי מנשוי. ולפיכך שאלה נכבדה מאוד היא, האם אדם שבחר לחיות כנשוי עם משפחתו פנוי ליצור זוגיות חדשה ומלאה מכל המשתמע מכך. אני נוטה להטיל ספק בעניין לפחות בשלב הנוכחי. כך או כך, זהו סיפור בלתי אופייני ואת נמצאת בסיטואציה לא אופיינית ולפיכך הייתי ממליצה לך לקחת עם איש מקצוע כמה שיחות ייעוץ את נסיבות הסיטואציה בה את נמצאת ולעשות יחד איתו הערכה כללית לגבי שיקולייך. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים