דומיננטיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

21/12/2015 | 00:14 | מאת: א.ב

אני במערכת יחסים כבר 3 שנים, ויש לנו המון ריבים. חלק מהם נובעים מהדומיננטיות שלי שמתבטאת גם בשאר המישורים שלי בחיים. אני לא עושה את זה בכוונה או עם לשים לב. אבל זו תחושה שמורגשת אצל סובבי, , מה לעשות עם זה?

30/12/2015 | 11:15 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר/ה, דומיננטיות , כלומר בולטות או ידיעת יתר ,השפעת יתר, הנהגה כל אלה בהחלט עשויות להיות התנהגויות חיוביות והשאלה הקלאסית היא באיזו מידה וכלפי מי. שאלת המידתיות היא בעצם שאלת המפתח לגבי כל תכונה ותכונה. מתוך הפניה לא ברור כיצד מתבטאת הדומיננטיות , באילו תחומים כלפי אילו אנשים ובפרט כיצד הם מגיבים אליה.דומיננטיות עשויה להיות התנהלות רצויה, הנותנת תחושה שיש על מי לסוך ויש מישהו שהוא אחראי/ת בסיפור, ומצד שני זה עשוי להתבטא בעקשנות על דעותיך ורצונותיך וכעס גדול כאשר הדברים אינם מתנהלים בדרכך. קיצורו של דבר, מתוך הפניה קשה לתת תשובה מפורטת כי חסרים הרבה מאוד נתונים. מכל מקום, אם תכונה כלשהי מפריעה לאדם בהתנהלותו היומיומית או לסובביו והוא מעוניין לשנותה מומלץ שיפנה לטיפול פסיכולוגי על מנת להבין את שורש ההתנהגות , כלומר את מניעה, מה היא מיועדת לבטא וכיצד ניתן לשנותה. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים