בעיה שצצה בזוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

20/11/2015 | 16:12 | מאת: סיון

אני דתיה ובן זוגי חוזר בתשובה נמצאים במערכת יחסים של כמה חודשים, יצא לי לחטט לו בפלאפון כמה פעמים ותפסתי אותו מתכתב עם בנות מחו"ל שיחות סקס שכוללות העברת תמונות בעירום של שני הצדדים, פנטזיות מיניות וכו'. הבעיה שהוא הכניס גם את אמא שלו והאבא לשיחות ודיבר על זה שהוא עושה סקס איתם. שלח תמונות של ילדות וילדים קטנים בעירום,שאל אותן מה הן חושבות על סקס עם חיות.. מאוד נבהלתי ונרתעתי כשראיתי את זה ורציתי לשאול האם זה הגיוני ונחשב לבגידה ומה אני אמורה לעשות הלאה, חששתי אולי מזה שהוא פדופיל? אני כבר לא יודעת מה לחשוב או להתנהג איתו, האם לספר לו? לא התחתנו עדיין והוא אמור להציע לי בקרוב, אנחנו אוהבים אחד את השני אבל לא יודעת איך להתמודד עם זה הלאה וצריכה ייעוץ, תודה רבה.

01/12/2015 | 10:46 | מאת: אילנה ארד לוין

סיון יקרה, לגבי פנטזיות מיניות , נוהגים הסקסולוגים לומר שיש הבדל או גבול ברור בין פנטזיות לבין המציאות. מרבית בני האדם נוהגים בפנטזיות המיניות שלהם לאפשר לעצמם הרבה יותר חירות והעזה כמו גם נון-קונפורמיסטיות בהשוואה ליחסים במציאות, כך שבאופן עקרוני אין להעביר קו ישר בין הפנטזיות לבין ניבוי האדם במציאות. יחד עם זאת לכל כלל יש גם יוצא מן הכלל ונדמה לי שבמקרה הזה אנו נמצאים בתחום היוצא מן הכלל. מתוך הדיווח שלך, נראה כי הפנטזיות הן כבדות מאוד בפרט בכל הנוגע להורים לילדים ולחיות ולדעתי יש מקום לבדיקה פסיכולוגית מעמיקה יותר, מדוע גלש למחוזות אלו. במקרה הנוכחי לאור ההכבדה של הפנטזיות , הייתי מדברת על נפש לא רגועה סוערת, אולי לא צפויה, כאשר הסכנה העיקרית היא קושי בשליטה על הדחפים. לשם ביטחון וקבלת ההחלטה הייתי ממליצה לכם לפנות לשיחות זוגיות אצל פסיכולוג קליני בלבד אשר ברשותו גם הכלי האיבחוני לגבי מבנה הנפש ומבנה האישיות . במידה והצעת הנישואים תגיע בקרוב, הייתי משהה אותה. מודה על החשיפה לתכניו הפרטיים ועל החרדה שהדבר מעורר בך ומבקשת לפנות לאבחון/ייעוץ פסיכולגי. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים