מעוניינת בעצה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

20/10/2015 | 18:15 | מאת: אנה

יום נעים. אני די מפחדת.. אני במערכת יחסים כשנה. ואני אוהבת את בן זוגי. אני בת 30 הוא 31 חשוב לי להגיד שתחילת הקשר לא הלך כמו באגדות. הכל היה על הפנים לא חיזורים ולא מרדפים ולא כלום פשוט ישר היינו יחד. היו לנו מלא עליות ומלא ירידות . שבירידות הוא היה נעלם לכמה ימים אבל אז חוזר. לאחרונה הוא יותר בקרבתי יותר מחבק בלילה פתאום יותר צוחק איתי ונראה פחות מבולבל אם הוא שם או לא. אבל לי יש בעיה עכשיו. מרוב שאני מפחדת שהוא שוב יתבלבל יש לי מנגנון שאוצר אותי מלהיות מאוהבת. כי אני מפחדת שילך ואז אשתגע. איך משחררים את עצמי?

26/11/2015 | 11:46 | מאת: אילנה ארד לוין

אנה היקרה, ראשית מנגנון הגנה בפני סכנה אופציונאלית, בעלת סבירות הוא בהחלט מנגנון רצוי. אינני מבינה בדיוק את המושג התנהגות מבולבלת ומה כלול בה. את מנית מצב של היעלמות בלתי ידוע מראש, וכמו כן מצב שהוא מבולבל והוא יודע לא יודע אם הוא איתך או בלעדייך. מבחינה פסיכולוגית אלו הגדרות מבולבלות אך בהחלט מעוררות תמיהה וצורך בהבנתן. אין שוב סיבה להתאהב באדם שאינו יציב ושהוא מבולבל. הייתי מציעה לשניכם לפנות לייעוץ זוגי כדי לדון באיכות היחסים שבינכם. בציפיות ההדדיות, בקונפליקטים ובסיבותיהם. יש לי הרגשה שהתיאור הוא אוורירי מדי וקשה לי להבין מי כל אחד מכם ומהו האפיון של יחסים נורמטיביים בינכם. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים