איך להתמודד עם העבר של בת הזוג?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

16/09/2015 | 06:49 | מאת: רועי

היי אילנה, אז ככה,אני נמצא בזוגיות כבר שנה, עם בחורה כל כך טובה, מסורה, אכפתית וכיפית, הקשר עושה לי רק טוב,את החברה הכרתי בגיל 26, ושנינו חווינו מערכות יחסים רציניות ורציניות פחות, הבעיה שלי שאני לא מצליח לשכוח מהעבר שלה, לא מצליח להתמודד עם דברים שהיא עשתה, וזה לא שהיא איזה פרוצה, חוץ מקשר יזיזות קצרצר שהיה לה כל השאר היו מערכות יחסים רציניות מאוד, כולל לגור ביחד עם מישהי תקופה ארוכה. אני מרגיש שזה מעיב על הקשר, המחשבה על העבר הופכת אותי, והיא רואה ומרגישה את זה עליי. לא הסתרתי ממנה את המחשבות, היא יודעת מה אני מרגיש, אך הקושי להתמודד עם זה הורס הרבה מהזוגיות, איך מתמודדים עם דבר כזה? איך שוכחים הכל? והאם הזמן יעשה את שלו? תודה ויום מצויין!

07/10/2015 | 10:17 | מאת: אילנה ארד לוין

רועי היקר, מרבית בני האדם יוצרים זוגיות בגילאי שנות העשרים פלוס שלהם או אפילו מאוחר יותר, כאשר לרובם קיימת היסטוריה זוגית קודמת מסוג זה או אחר, ביחס לזוגיות הנוכחית שלהם. כאשר הזוגיות הנוכחית היא טובה ומספקת, ומנסים בני האדם לחיות בהווה ולקבל את העובדה שככל הנראה הם הבחירה המיטבית לבן זוגם והראייה שהגיעו ליצור זוגיות יחדיו תוך ויתור על יחסים קודמים. לא ברור לי מדוע קשה לך באופן מיוחד לעבור את תהליך ההשלמה והשחרור אשר כולנו עוברים בעת שאנו מתחברים לבן זוג חדש. האם הדבר קשור לעובדה שהיה לה קשר מיני עם אשה ? האם הדבר קשור בעובדה שבמאה העשרים ואחד הרשתה לעצמה סטוץ קצר? האם גם לך היו סטוצים מדי פעם? אי היכולת לקבל זוגיות קודמת של בן/בת זוג מצביעה בדרך כלל על תחרות וקנאה שמקורם בחרדת נטישה . אם התופעה מפריעה לך מדי , הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי,כדי להשתחרר מרוחות רפאים הרודפות אותך. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים