התאהבות בדמויות סמכות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

17/08/2015 | 14:34 | מאת: ל'

הי אילנה, אני בת 31, נשואה + ילדים הזוגיות עם בעלי טובה ומושתת על כבוד, אכפתיות והמון התחשבות. אנחנו גם חברים מאוד טובים. מאז ומתמיד יש לי משיכה רגשית לנשים, תמיד שגדולות ממני ובכירות במעמד ובסגנון (מורה, מפקדת בצבא, וכעת הבוסית). ניתן לומר שאני מאוהבת בבוסית שלי...חושבת עליה כל הזמן, ולעיתים אפילו מפנטזת עלייה בקטע מיני (אין לי עניין לקיים זוגיות עם אישה) - ותמיד הריטואל קבוע, ברגע שהן "משיבות לי אהבה" והקשר בינינו הופך להיות ידידותי ושווה ערך - הן כבר לא מעניינות אותי יותר, ואני אפילו חשה רתיעה מהן.. המצב הזה מתסכל אותי מאוד, קודם כל כי הוא פוגע בקשר שלי עם בעלי (הוא חש קינאה מכך, ובצדק - הן מלהיבות אותי והופכות להיות כל עולמי). הייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי, וזה השתחזר עם הפסיכולוגית - בתחילה היא הייתה מרוחקת ובלתי מושגת, וברגע שנהיה בינינו קשר טוב - התחלתי "להשתעמם" ועזבתי. זה לא קורה לי עם גברים, רק עם נשים - למה זה? והאם אפשר להימנע מכך? נ.ב: אמא שלי ממש לא כזו, היא הייתה עקרת בית, ולא מנהלת בכירה תודה מראש

01/09/2015 | 11:52 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, אכן את מתארת בעיה פסיכולוגית עמוקה מאוד ושורשית מאוד. אינני רוצה להיכנס לספקולציות אודות מהות הבעיה וגם אין לי את הרקע ואת המידע המתאים לכך. מכל מקום, הרושם הוא שבשלב הנוכחי הבעיה היא כרונית והיא עשויה להמשיך בשלבי החיים השונים שלך בהם תיתקלי בדמויות סמכות נשיות. אגב, לא תיארת האם יש לך נשים חברות על בסיס שיוויוני, ידידותי, בסיס של רעות וחיבה, או שמא קשרים מסוג זה אינם מעניינים אותך כלל. אני בהחלט חושבת שעליך לחזור לטיפול פסיכולוגי. לאור נסיון העבר עם הפסיכולוגית, אולי כדאי לפנות למטפל גבר. אין כאן שום הבטחה שהמורכבות הנפשית לא תבוא לידי ביטוי בשלב כלשהו בדרך זו או אחרת גם עם מטפל שהוא גבר, אך אם תדעו שניכם את הבעיה מראש (לאור הטיפול הקודם), תהיו מכווננים לזהות ולאתר גילויים של מנגנון זה שאולי יפעל אחרת ושונה כלפי הפסיכולוג. מכל מקום, חשוב מאוד לדעתי להבין את המנגנון הנפשי המורכב הנמצא בבסיס התופעה, ואין לי כל עצה פרקטית לתת פרט לפניה לטיפול פסיכולוגי המעמיק לתוך התת מודע. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים