מיואשת זקוקה לעצה הנכונה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

30/07/2015 | 02:54 | מאת: רווית

אני רווית בת 33 פרודה עם ילדה כבר שנתיים.אספר את סיפורי בקצרה.בעלי ואני חווינו משבר אחרי הלידה שכבר לא יכלנו לסבול אחד את השנייה וכבר שנתיים כמעט לא גרים יחד לפני שנתיים גם הכרתי בטעות אהבה גדולה גם הוא נשוי עם ילדה שנינו מאוד מוסריים אבל האהבה ניצחה ואנחנו כמו זוג לכל דבר.העניין הוא שתכננו להתגרש כל אחד מבן זוגו ולהיות יחד..אך הבעיה שבעלי מסרב לתת גט.מצב שהוביל אותי לסוג של דכאון כי אינני יכולה להיות עם אהובי עוד בסתר..אני רוצה יותר ונדמה שגם הוא.עכשיו מכיוון שלעת עתה בעלי לא נותן לי גט האם אני צריכה להגיד לחברי שיעזוב את אשתו ולפחות יהיה פרוד כמוני?או שאני לא צריכה לדבר איתו על כך עד שאני אהיה חופשייה?תבין שממש קשה לי ככה..נורא קשה לי מצד אחד להסתתר עם אהבת חיי וגם קשה לי שהוא עוד עם אשתו.מה צריך לעשות מצב שכזה?תודה

18/08/2015 | 11:24 | מאת: אילנה ארד לוין

רווית היקרה, אינני יודעת מדוע בעלך מסרב לתת לך גט ובאיזה בית משפט מתנהל עניינכם. אינני יודעת אילו תהליכים ננקטו על מנת להגביר את רצונו לתת לך גט. לעתים, שאלת הגט כרוכה בשאלה של תן וקח כספי, למשל ויתור על מזונות או מתן חלק גדול יותר ברכוש המשותף. במידה ויש הוכחות פסיכולוגיות שהיעדר הגט משפיע לרעה על הילדה (דבר הכרוך במבחן פסיכולוגי לילדה) יתכן שיש כאן כלי נוסף להשפיע על הבעל או לחייבו במתן גט. אני מציעה לך לפנות לעזרה לאחד מארגוני הנשים המסייעים לנשים עגונות, ואולי לארגון משפחה חדשה, שהוא אגודה שאינה למטרת רווח ומסייעת לנשים במצבים אישיים משפטיים. בהצלחה וכל טוב, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים