עצה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

14/07/2009 | 12:48 | מאת: דיקלה

בת 23 יש לי חבר כבר 4 שנים, בן 24 הבעיה היא שכמעט כל החברות הטובות שלי הם גם ידידות שלו ואנחנו חברה ממש קרובים מה שמפריע לי שאני פשוט רוצה שהחברות שלי היו משהו אישי שלי והוא פשוט כל הזמן גונב לי אותן. לדוגמה אם אנחנו רבים הם בדרך כלל מסתכלות גם על הצד שלו כי הוא גם ידיד שלהם או שלא רוצות להתערב בכלל.. בחודשים האחרונים התחברתי עם חברה חדשה והפכנו לחברות ממש טובות לא לקח הרבה זמן והוא התחיל גם להיות איתה בקשר. בתקופה האחרונה החברה הזאת כל פעם מנפנפת אותי בתירוצים עלובים מתי שאני רוצה לפגוש אותה לבד, אך מתי שאני עם החבר היא קופצת על המציאה. ואני ממש לא מרגישה עם זה בנוח ואני מתחילה לחשוב אולי יש לה אליו משהו ובגלל זה היא לא רוצה לראות אותי. והוא מבחינתו כל כך חשוב לו הקשר איתה למרות שסיפרתי שאני חושבת שהיא מנפנפת אותי בזמן האחרון, והוא כן חשוב לו להמשיך להיות איתה בקשר.. הוא אפילו הבטיח לי שלא ידבר איתה אם היא ממשיכה לסנן אותי.. אבל הוא שיקר לי ודיבר איתה. אני לא יודעת אם אני סתם מגזימה או שזה משהו שאני צריכה לשים לב אליו.

18/07/2009 | 16:31 | מאת: אילנה ארד לוין

דיקלה שלום, את בהחלט לא מגזימה. חשוב מאוד שלכל צד יהיו חברים קרובים קרובים משלו שלא ישאבו לתוך המערכת הזוגית כחברים משותפים. כל אדם צריך את המרחב הפרטי הפנימי שלו וחברים אישיים קרובים ובלעדיים בקרבתם הם חלק ממערכת המרחב האישי הפרטי. בן זוגך ההופך את חברותייך לידידותיו הקרובות בניגוד לרצונך פוגע איפוא במרחב האישי הפרטי שלך ולטובת זוגיותכם כדאי לדון בכך וליצור את הגבולות הנדרשים: זוגיות היא סוג קשר אחד, חברות אישיות הן סוג קשר אחר וידידות משותפות הן סוג קשר שלישי. יש להציב גבולות בין התחומים השונים.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים