לא חסר לה הסקס איתי

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

16/07/2015 | 08:11 | מאת: אנונימי

אני ובת זוגי נמצאים שנתיים וחצי בזוגיות ו10 חודשים גרים יחד, אנחנו אוהבים אחד את השניה מאוד, אך במשך תקופה לא מבוטלת אנחנו לא שוכבים. לפי הטענות שלה זה קשור לכך שהיא השמינה, לי זה מאוד חסר ובנוסף איני מרגיש מושך.דיברתי איתה על זה וחיכיתי מספיק זמן בהמתנה שדברים ישתנו אך אין שום שינוי וגם נראה שלה לא אכפת מזה שאנחנו לא שוכבים. מבחינתי זה לא יכול יותר להמשך ככה, מה עלי לעשות?

28/07/2015 | 18:53 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, הנפש האנושית בנויה בצורה מאוד מסובכת - זה היה רצון האלוהים. האופייני לזוגות בראשית דרכם המשותפת, והגיל כאן אינו משנה, הוא התלהבות מינית ותשוקה עזה. פרק זמן ראשון זה נמשך בין שבעה חודשים עד שנה. הוא תלוי הפרשות של מוליכים עצביים מוחיים וכך הוא עובד על בני אדם. כלומר, תשוקה עזה בראשית קשר היא דבר טבעי, נפוץ ונורמלי. בתום תקופת החסד האלוהית, חוזרים בני האדם, הן הגברים והן הנשים, לרמת התשוקה הבסיסית שלהם, העשויה להיות בפער ניכר מהמצב הראשון. נקודות מעבר שונות בזוגיות משפיעות על התשוקה המינית, כמו: 1. מעבר למגורים משותפים (מוריד תשוקה ידוע). 2. מיסוד הקשר בנישואין מוריד תשוקה פוטנציאלי. 3. לידת ילד ראשון. משמעות הדבר שככל שהקשר נעשה קרוב יותר, יומיומי יותר, שגרתי יותר ובטוח יותר, והתאדה אלמנט הכיבוש, חלה הפחתה בתשוקה המינית. לצערנו זוהי תופעה מאוד נפוצה ונורמלית. מחקר אמריקאי מכונן בתחום מצא כי 43% מהנשים ו-31% מהגברים בטווח הגילאים 18-59 הם בעלי חוסר תשוקה מינית ובעלי בעיות בתפקוד המיני. ההנחה היא כי שיעורים אלו גבוהים בהרבה מאשר תוצאות הסקר. נכון הוא שצרת רבים אינה מנחמת איש. במקרה שלכם כדאי לנקוט בשני אמצעים: 1. במידה ובת זוגך לוקחת גלולות למניעת הריון כדאי לנסות לעשות הפסקה (עם כל המורכבות הכרוכה בכך). לעתים קרובות גלולות אלו פוגמות בתשוקה המינית בשל השיבוש ההורמונלי שהן יוצרות, המיועד למנוע הריון. 2. במידה וחברתך אכן מעוניינת בשינוי המצב, מומלץ שתפנה לטיפול פסיכוסקסולוגי, כלומר פסיכולוגיית מעמקים המתמחה במהמורות התשוקה המינית. חשוב לציין כי לא כל פסיכולוג קליני מיומן בהבנה ובפתרון של מסתורי התשוקה המינית וכי אין זה טיפול קל או פשוט, וגם לא קצר במיוחד. כל טוב ובהצלחה, אילנה

07/02/2021 | 05:32 | מאת: ע

אתה בטוח שהיא לא מזדיינת מהצד חחח תבדוק תעניין בטח בוגדת

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים