מעבר למגורים משותפים ללא תכנון

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

16/06/2015 | 09:58 | מאת: אימי

שלום רב, נפגשנו לפני כשלושה חודשים היה קליק מידי ומאז הדייט הראשון לא נפרדנו, אני בת33 מצליחה מאוד בעבודה שלי גרה המון שנים לבד בדירה מרווחת, הוא רופא מתמחה שעבר בדיוק לפני שלושה חודשים לעיר שבה אני מתגוררת. הקשר שלנו הוא כיפי ועושה לי טוב. אנחנו גרים באותה שכונה (הוא גר במועונות סטודנטים כי הוא עושה עוד תואר) לפני כחודש הוא ישן אצלי ביום השני שאל אם הייתי רוצה שישאר לישון אצלי אמרתי שכן ומאז הוא פשוט עבר לגור איתי בלי תכנונן! מה שגרם למעבר להיות כל כך כל זה שכל החפצים שלו זה שתי מזוודות קטנות. הכל הולך טוב והוא מאוד מתחשב ומנסה לא להיות אורח כבד .. מנקה כלים וקונה מצרכים לבית.. אך זה מרגיש לי פתאום מהר מדי ואינטינסבי מדי... אני לא יודעת אך להגיד לו את זה מבלי לפגוע בו ועדיין להישאר בקשר כי טוב איתו? אני חושבת שצריך ליהנות מכל תקופה ועכשיו זה זמן ליהנות מקשר טרי ולא מחיים משותפים. זה כבד מדי ואני לא יודעת אך לפתוח את הנושא הזה איתו? מחכה לשמוע מה אתם חושבים תודה

16/06/2015 | 11:03 | מאת: אילנה ארד לוין

אימי היקרה, הדילמה שאת מעלה היא בהחלט לא פשוטה. מצד אחד את מתארת קשר בין שני אנשים שככל הנראה מתאימים זה לזה על פי הרבה פרמטרים. כך שלא רק שנוצרה כימיה מיידית, אלא שנוצר קשר קרוב, חם וטוב. מצד שני, הבחור נכנס למרחב הפרטי שלך כעבור חודשיים של היכרות. כאן מקור הקונפליקט. יש אנשים שחודשיים מוערכים על ידם כפרק זמן תואם למעבר למגורים משותפים, בפרט אם הנסיבות מאפשרות זאת, ולדבריך יש לך דירה מרווחת. מבחינתך, לא התקיים תיאום מראש ביניכם אודות מעבר למגורים משותפים ואת חשה הכבדה מבחינת המרחב האישי-פרטי. חייבת להתקיים ביניכם שיחה ממושכת ואולי מספר שיחות. החשש הוא כי נסיגה למגורים נפרדים עלולה להיתפש כהפחתה באיכות הקשר, שכן ככל הנראה הבחור מעדיף מפורשות את המגורים המשותפים. קיים כאן קונפליקט בין העדפתו למגורים משותפים כפי שהוא יצר את המצב בפועל, לבין צרכיך במגורים נפרדים. אינני יודעת כמה שנים את גרה בגפך. במידה והיו לך שנות רווקות ארוכות בהן גרת לבד בדירה, אין ספק שהשינוי מבחינתך הוא ניכר, ואולי אפילו דרמטי. במקרה זה עולה השאלה אודות מידת הקושי שלך להסתגל למגורים עם אדם נוסף באותו מרחב דירה. ברור שהשיחה ביניכם צריכה להתקיים בשיא העדינות והזהירות, תוך בירור מקדמי של כוונות כל אחד מכם לגבי איך הוא רואה את הקשר בשלב הנוכחי והאם בשלב זה יש לו ציפיות לגבי העתיד. גם אם קשה, צריך לשוחח, אבל עשי זאת בלי הצהרות מקדמיות אלא תוך בירור עדין והצגה עדינה של רגשותיך, תוך בירור רגשותיו בכל שלב ושלב של השיחה. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים