משהו מת אצלי

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

01/06/2015 | 19:38 | מאת: מורן

שלום,אני ובעלי מכירים 5 שנים נשואים כשנתיים הוריים לנסיך בן כמה חודשיים לאחרונה אנחנו רבים הרבה מתעצבנים צועקים וכל אחד נרגע כעבור שעות או יום יומיים אך בריב האחרון נאמרו דברים מאוד פוגעניים זה התחיל מצד בעלי וכל כך נפגעתי שהחזרתי לו באותו מטבע, קרוב לשבועיים אנחנו לא מדברים למרות שהוא אחרי יומיים ניסה לדבר איתי כאילו כלום לא קרה אבל משהו אצלי תקוע באותו יום של הריב משהו מת אצלי באותו היום מאותו יום אני ישנה לבד לא מסוגלת לחלוק עימו את אותו חדר לא מסוגלת לדבר איתו כמו בעבר רק תשובות של כן או לא וגם זה בלי חשק כמה פעמים הוא ניסה לחבק לנשק ולקיים יחסים אבל הגוף שלי מתנגד ברמות מפחידות לא מסוגלת לשכב איתו ככל שהימים עוברים אני יותר כועסת עליו ורואה כמה אני מאוכזבת ממנו בתור בעל ולצערי גם בתור אבא מה שבהחלט תרם הרבה להתרחקות שלי ממנו האם זה יעבור לי או שכל אחד יפנה לדרכו??

16/06/2015 | 09:48 | מאת: אילנה ארד לוין

מורן היקרה, מזל טוב על הולדת הנסיך! טבעם של יחסים אחרי לידה, גם להורים של נסיכים, הוא לא פשוט בכלל. מרבית התינוקות הרכים אינם מאפשרים להוריהם אורח חיים תקני ונורמטיבי במובנים של שעות שינה ופנאי, והמערכת הזוגית נכנסת ללחצים של עייפות, מתח, דרישה הדדית להגברת העזרה והסיוע. לעתים קרובות תחושת האם, ולעתים גם של שני בני הזוג, היא שהם במצב של הישרדות. ברור שהתמודדות עם הקשיים הטיפוליים ברך נולד עלולה ליצור אוירה של מתח והתנגשות בין בני הזוג, ולאור הפתיל הקצר הנובע מעייפות ועומס יכולים להתפתח ריבים בהחלט מוגזמים היוצאים מכלל פרופורציה. משום מה נדמה לי שזה מה שקרה לשניכם. כדאי שתחשבי על הריב לא רק במונחי הזמן והמקום של הדברים שנאמרו, אלא מתוך פרספקטיבה כללית על נסיבות חייכם הנוכחיות. את מדווחת כי את שומרת טינה, כעס ועלבון בצורה מאוד עמוקה, וקשה לך לשחררם. הייתי מציעה לשניכם לפנות לייעוץ זוגי, אך מאחר ולא בטוח שיהיה בייביסיטר לתינוק, התחילי לפחות את בשלב הראשון בטיפול אישי, על מנת להשתחרר מעוצמות הכעס והנטירה שבך. ככל שתקלי את המשא השלילי ממך, כך יתאפשר לך להיפתח גופנית לבן זוגך, והדבר בהחלט יכול לרכך ולרפא את פציעות העלבון. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים