מיוסרת...

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

27/05/2015 | 13:19 | מאת: שלי

צהריים טובים. גיליתי לפני כחצי שנה את הבגידה של בעלי, הוא סיפר לי כמובן תוך כדי שאלות מנחות שלי מה היה... טוען שזאת כל האמת (שקרה רק פעם אחת) ואין לו רגשות, והיא תפסה אותו בתקופה קשה נפשית (היה בדיכאון קליני, אובחן ע"י פסיכיאטר). משהו בתוכי באינטואיציה אומר לי שזאת לא כל האמת ובטוח היתה פעם נוספת . אני ממש מתייסרת בידיעה הזאת ובתחושה הזאת שאני לא יודעת את כל האמת. הוא מצידו ממשיך לטעון שאני יודעת הכל ושנתקדם הלאה. איך אפשר להתקדם כאשר אני מרגישה כל כך מיוסרת ומלאת אי וודאות לגבי מה שהיה. הוא מאוד רוצה לשקם ולא להתגרש, אני מתחבטת עם עצמי (אנחנו עם שלושה ילדים). עצוב לי... שלי.

16/06/2015 | 09:33 | מאת: אילנה ארד לוין

שלי היקרה, אני מבינה שאת מתחבטת אודות המשך קשר הנישואין, אך אני לא משוכנעת שכל העניין תלוי ועומד אך ורק על הודאת בעלך בבגידתו. בואי נאתגר אותך בשאלה: ואם היה מודה שלכאורה שכב עם אותה אישה 4 או 6 פעמים, ולא רק פעם אחת כדבריו, האם זה היה עושה הבדל מהותי ועקרוני לגבי קיום הבגידה? באותה תקופה, לדבריך, הוא היה שרוי בדיכאון קליני. דיכאון זה פוגע בדרך כלל גם בתשוקה המינית. עולה השאלה, כמה במצב של דיכאון קליני, אדם מסוגל לחפש יחסי מין מחוץ לנישואין. לא הייתי מציעה לך לנבור ולחפור אודות שאלת הכמות של יחסי המין מחוץ לנישואין - זה רק ילחיץ את שניכם וירחיק אתכם זה מזו. השאלה הבסיסית היא האם ברצונך לשקם את מערכת היחסים הזוגית והמינית ביניכם והאם את מסוגלת לכך בשלב זה. אם רמת הפגיעות, העלבון והכאב שלך הם מדי צורבים, הייתי מציעה לך לפנות לטיפול אישי קצר טווח על מנת לאפשר לך להיות מוכנה לטיפול זוגי. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים