עצה לפרידה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/04/2015 | 10:35 | מאת: מאיה

הי שמי מאיה אני אמא שלשלושה ילדים גרושה כשנתיים ופרודה מבן זוג שהיה לי בשנה וחצי האחרונים את נדב פגשתי ארבעה חודשים אחרי שבעלי עזב את הבית מיד כשהכרנו התאהבנו מאוד לאחר תקופת ההתאהבות שנערכב כחודש חודשיים התחלתי להרגיש קשיים מול נדב וכל הזמן הרגשתי רגשות של דחיה ומשיכה מול הקשר הזה נדב הוא בחור בן 50 איש ים שלא ממש עובד בתקופה שהכרתי אותו הוא גר אצל ההורים מס חודשים אותי זה מאוד הבהיל שהוא יעבור לגור איתי כי הרגשתי שאני לא ממש יודעת את המקום ממנו הוא התאהב בי בכל מקרה לאורך כל השנה וחצי יצרתי לא מעט פרידות שהיו מאוד מאוד קשות לנדב שהתאהב בי מאוד לאחרונה החלטתי לעבור דירה והצעתי לו שנמשיך לשם יחד ונבנה חיים משותפים נדב אמר לי כמה פעמים שהוא מעדיף להשאר ליד הים היכן שהוא גר עכשיו לבד ולא כל כך מוכן לחיות חיים ע חיכוך גבוה של 3 ילדים קטנים אני לא הסכמתי יותר להשאר ביחסים וכבר הרגשתי שלמרות האהבה הגדולה אין לנו באמת עתיד משותף כרגע אנחנו פרודים כחודש וחצי ולי קשה מאוד וגם לו ועדיין אני מרגישה שמשהו לא עבד למרות שכשלא היינו בפרידה הכל היה ממש נפלא

05/05/2015 | 11:52 | מאת: אילנה ארד לוין

מאיה היקרה, מהמידע שאת נותנת אודות נדב, לא ברור האם הוא עובד לפרנסתו, האם הוא אדם היודע לעמוד לאורך זמן בהתחייבויות בצורה יציבה, האם היה אי פעם בקשר נישואין ארוך, והאם יש לו ילדים או לא (ואם כן, מה אופי הקשר איתם). התיאור שלך אודותיו מאוד מצומצם ומעלה דימוי של סוג נווד ים. לא ברור אם עוסק בדיג, בימאות, כמציל או פשוט אוהב לגור ליד הים, ואם כך הוא הדבר חוזרת השאלה - האם יש היבט מסוים של החיים בו הוא מתמיד בצורה רציפה ויציבה. הרושם, שהוא בהחלט צודק באומרו, שמגורים משותפים עם אישה ושלושה ילדים זה מדי קשה עבורו ומדי חונק. אם כך הוא הדבר, יש להאמין לדבריו ולקבלם כפשוטם. הרושם הוא כי אתם שונים מאוד במבנה האישיות וברקע האישי, וכי אין הוא מתכוון לחיי שגרה משפחתיים, מה שככל הנראה את מתכוונת לו. במקרה זה הפרידה היא אכן בלתי נמנעת. העצה היא לקבל את העובדה שאהבה היא כוח חזק ומניע מאוד בחיים, אך אין היא פועלת בוואקום. על אהבה להשתלב באורח החיים ובהעדפות התפקודיות והערכיות של שני הצדדים. במקרה שלכם לא קיימת ההשתלבות הנחוצה. פירוש הדבר שקשר קרוב מדי ובעל התחייבות יחבל ביכולת האהבה המשותפת. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים