דיאלטורים בהריון

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

05/04/2015 | 22:12 | מאת: ליאת

שלום אילנה, תרגלתי בעבר עם דיאלטורים אך מאז שנכנסתי להריון הפסקתי בתרגול, אני מעוניינת לחזור לתרגל ורציתי לדעת האם זה מותר בהריון (כיום חודש שישי)? ואם כן האם יש מגבלות או דגשים מיוחדים. תודה רבה!

14/04/2015 | 20:08 | מאת: אילנה ארד לוין

ליאת היקרה, ראשית מזל טוב על ההריון שנוצר חרף מגבלה מסוג זה או אחר לגבי יכולת החדירה. אין לי מושג עם מי תרגלת החדרת דיאלטורים - האם עם פיזיותרפיסטית? האם עם סקסולוגית שהיא עובדת סוציאלית? האם עם רופאה גניקולוגית? לא ברור לי מה אורך הדיאלטורים ולא ברור לי מה משך ההחדרה אליו התרגלת. נטיית הלב היא לא להתעסק עם החדרה בזמן ההריון כדי לא ליצור גירוי מיותר בנרתיק שאולי יש לו השלכות על בטיחות ההריון. כלומר, למה ליצור סיכונים מיותרים אם אין בהם צורך? אני מאחלת לך המשך הריון מוצלח, לידה קלה ונעימה ומס' חודשים לאחר הלידה, בהחלט ניתן לחזור ולתרגל החדרה של דיאלטורים. בשיטתי, דיאלטורים מוכנסים כל יום למשך שתי דקות בלבד!! כלומר, 4 החדרות - כל אחת בת 30 שניות. אני מפנה אותך לכתבות בנושא. http://www.doctors.co.il/ar/18200/%D7%95%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A1%3A+%D7%9E%D7%99+%D7%9E%D7%A4%D7%97%D7%93%D7%AA+%D7%9E%D7%97%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94+q00 http://www.doctors.co.il/ar/18218/%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99%D7%A1%3A+%D7%99%D7%A9+%D7%A4%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F+%D7%9C%D7%9B%D7%90%D7%91 כל טוב ובהצלחה, אילנה

20/04/2015 | 18:37 | מאת: ליאת

הי אילנה, תודה על התגובה! אשמח להרחיב בכל זאת- תרגלתי תוך קבלת ייעוץ פסיכולוגי-סקסולוגי, עם דיאלטורים של חברת "אמיאל" בדומה לשיטה שהסברת בתשובתך, הגעתי לתרגול נוח יחסית עם הדיאלטור אחד לפני האחרון הגדול (לא זוכרת את הקוטר המדויק). הפסקתי כאמור כשהבנתי שאני בהריון. אני מעוניינת לחזור לתרגל מכמה סיבות- בעיית הכאב בחדירה לא עברה למרות ההריון (לא מפתיע (-: ), אני זוכרת שהתרגול עזר לי מאוד לתחושת הביטחון והשליטה ב"בעיה" וזה חסר לי, ובנוסף חשבתי שהתרגול יכול להוות "טיפול משלים" לתרגול שרירי רצפת האגן ועיסויי פרינאום למיניהם שגם ככה מומלצים בהריון (שלא נדבר על בלון האפי נו שנראה לי חודרני אף יותר מהדיאלטורים ונחשב מומלץ לתרגול בהריון). כמובן שנראה לי הגיוני לחזור להתאמן מהקוטר הקטן ולעלות בהדרגה לפי תחושת הנוחות, אם בכלל. אשמח לדעת האם עדיין נראה לך שתרגול כזה עלול ליצור גירויים וסיכונים מיותרים, האם לדעתך כדאי לי להתייעץ עם רופא? האם את מכירה גורם רפואי רלוונטי (שלא יבטל אותי מייד כי אין לו מושג מה זה דיאלטורים...? ). סליחה על התשובה הארוכה ותודה לך מראש על העניין והרצון לעזור!

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים