מרגישה חסרת כבוד עצמי בזוגיות...

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

26/02/2015 | 09:48 | מאת: ליז

היי צריכה עזרה.. אני במערכת יחסים כבר שנה. יש אהבה הדדית וטוב לנו יחד. אבל מדי פעם יש רבים ומחלוקות.. את הנושאים לא ממש רציניים הוא הופך לדרמות. בכל ריב שלנו לא משנה צודק הוא או אני - הוא פשוט קם והולך, לא מוכן לדבר ולפתור את הבעיה, מסנן אותי בנייד. אפילו אם צודקת אני הוא לא משאיר לי בכלל מקום להפגע ולכעוס עליו. ואם אני לא מציקה אם טלפונים, הודעות, בקשות שיסלח ויחזור אין סיכוי שהוא עושה את הצד הראשון. עכשיו אנחנו שוב בריב, על כלום.. מצד אחד לא בגדתי, לא שקרתי ולא זלזלתי אז למה שארדוף אחריו כמו חסרת כבוד עצמי, ומצד שני נורא אוהבת אותו והפחד שלא יחזור מתגבר על הכל... מה אני עושה?

10/03/2015 | 09:57 | מאת: אילנה ארד לוין

ליז היקרה, החשש מתוך פנייתך הוא שאת מנוהלת על ידי הפחד ועל ידי חשש מדיכאון אפשרי אם חלילה תאבדי אותו. אינני מעזה להטיל ספק בתכונות הטובות שיש לבן זוגך (שהוא תמיד על תנאי), אך יחד עם זאת, קיים כשל מאוד עמוק במערכת היחסים. השאלה איננה מי צודק בויכוח. כמובן שכל צד חושב שהצדק איתו. השאלה החשובה היא כיצד מטפלים בפתרון קונפליקט. לפי דבריך, בן זוגך נוקט בטקטיקה של נטישה!!! טקטיקה מסוג נטישה, נתק והתעלמות רק מגבירה את חרדותיך, מורידה אותך על הברכיים וגורמת לך להתחנן שישוב. יש כאן בפירוש שימוש באלימות התנהגותית של נטישה, אליה את מגיבה בתחנונים, כך שהסיטואציה כולה היא של הרבה עוינות המופנית כלפיך. השאלה הגדולה היא, האם את מוכנה להיות במערכת יחסים בה את ננטשת כל הזמן ובה את סופגת אלימות משפילה. עשי היטב חושבים על העניין. בשפה המקצועית קוראים להתנהגויות האלו אימפולסיביות, לא תמיד בשליטה עצמית, מצביעות על חוסר יכולת לויסות רגשי וכעסנות מוגברת הדורשת נקמה על ידי התעלמות ושתיקה ואידוי הזולת. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים