זוגיות שנתיים...אהבה... ובעיות תקשורת

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/02/2015 | 15:43 | מאת: אילנה ארד לוין

אני בת 31 גרושה ואם לילדה בת 7, גרות בבית ששייך לי. אני בעלת השכלה, דירה, חסכונות, עבודה ולו אין כלום פרט לעבודה. בן זוגי בן 32 רווק. ואנחנו יחד כשנתיים ומואהבים... אך, יש בנינו בעיות תקשורת.. או יותר נכון יש לו הרבה בעיות באישיות שאני מנסה לפתור ונשארת מאוד אופטימית. אך לאחרונה, אני חוששת שהמצב יישאר כך ולא ישתנה. כל שבוע\שבועיים הוא מוצא סיבה לכעוס עלי ומתנתק ל5 ימים\שבוע... וככה שוב חוזרים... עד הכעס הבא שלו. ולא תמיד יש סיבה לכעס, אני מרגישה שהוא מחפש את הניתוקים והפרידות הקטנות ולא ברור לי למה. גם בזמן הפרידה הוא מקצין עם הסיפור ואומר משפטים כמו "כל טוב.. בהצלחה", והאירוני שבדבר שאחרי יומיים\שלושה בא אלי.. ומצפה לנשיקה לוהטת וכל העניין שנפרדים -חוזרים, מלהיט את הקשר באיזשהו מקום. אך, אותי זה מעייף ואני בנאדם יציב. אני מנסה לעזור לו למצוא גם יציבות אך לדאבוני, הוא בלתי צפוי. אני מאוהבת בו כמו שמעולם לא הייתי. אך, הוא כך חודש (שהיחסים בנינו פורחים) בא ואומר לי "אני לא גבר נאמן... אני תמיד בכמה קשרים בו זמנית"... הוא גבר מאוד נאה, והאמת שיתכן והוא אומר את זה ע"מ לגרום לי יותר לקנא או שזה חלק מההרס העצמי שלו, עדין לא ירדתי לסוף דעתו. לאחרונה היתה בנינו פרידה של כשבועיים וחצי, בהם הספקתי להכיר גבר אחר (גרוש, רציני, מפנק, אכפתי) אך, לא התחברתי אליו, לצערי. ואחרי שבועיים וחצי מצאתי את עצמי שוב חוזרת לחבר... למרות שהקשר הזה לא עושה לי טוב, בגלל כל החוסר יציבות (נפרדים חוזרים(, בגלל שאנחנו לא מתקדמים בקשר אחרי ככ הרבה זמן, בגלל חוסר הנאמנות שלו,... אבל שוב, אני מוצאת את עצמי שם פעם אחרי פעם. וזה לא אני! אני מאוד אסרטיבית והחלטית. מה אוכל לעשות בנדון???....

24/02/2015 | 12:47 | מאת: אילנה ארד לוין

אפרת היקרה, את מתארת קשר של התאהבות חזקה מצידך בגבר שהתנהגויותיו מתוארות על ידך בצורה בהחלט שלילית העשויה לעורר כעס, דחיה וחוסר רצון להימצא במחיצתו. האם יש משהו בתהליך של גבר פוגעני, כעסני ומאיים בחוסר נאמנות הגורם לך דווקא להתאהב בו? מתוך התיאור קיים חשש סביר שבאופן לא מודע את מתאהבת בגבר הלא נכון - כלומר כזה שאינו עשוי לספק לך חיים נעימים ונוחים ואינך מוצאת חוויה רומנטית במחיצת גבר מתאים הנוהג בך כהלכה. במידה ואכן זהו המצב, של משיכה לגבר הלא מתאים, עליך להציל את עצמך מידי עצמך. את צעירה, מיוצבת היטב בחיים, לא ממהרת לשום מקום, כך שנראה לי נכון וראוי שתשקיעי בהבנת עצמך ובמהלכים הלא מודעים המנחים את בחירותיך. הייתי מאוד ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, ונראה לי שגם את יודעת שזו הדרך הנכונה. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים