טבעת נישואין

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

12/02/2015 | 10:34 | מאת: אנבל

היי, אני עובדת במשרד בו כל הגברים בלי יוצא מן הכלל הולכים עם טבעת הנישואין שלהם, גם נשואים חדשים וגם ותיקים עם ילדים, כולם בלי יוצא מן בכלל עם טבעת נישואין על האצבע לעומת זאת, בעלי, משאיר את הטבעת באוטו (או בבית) ולא עונד אותה על האצבע הוא אומר שהיא לא נוחה לו ומציקה לו על האצבע על אף שהיא במידה גדולה ולא אמורה להיות איתה שום בעיה אני מרגישה כאילו הוא מתבייש בנישואין שלנו או לחילופין לא רוצה שום סממן שיזכיר את זה זה נראה לי כ"כ לא לעניין שהוא הולך לפגישות / ישיבות עם אנשים (הוא עצמאי) ואין לו טבעת על האצבע מה יחשבו בחורות שהוא נפגש איתן במסגרת העבודה ? הרי בחורה ישר מחפשת טבעת נישואין על האצבע של הגבר כדי לראות אם הוא נשוי או רווק מה יגידו אנשים שהוא נשוי טרי (בסה"כ כמה חודשים) ולא הולך עם הטבעת שלו ? חשוב לציין שאף אחד מהמשפחה שלו והחברים הקרובים לא הולך עם טבעת אבל אני לא חושבת שזה צריך לעניין אותי... ביקשתי ממנו כמה פעמים, היו תקופות שהתעלמתי מזה היו תקופות שהוא שם פתאום בהפתעה לכמה שעות (בלי שאני אגיד שום דבר) ואז התייאש והוריד זה מציק לי אבל אני לא יכולה להכריח ודיבורים על זה רק גוררים בינינו ויכוחים מיותרים שמעכירים את האווירה מה אני אמורה לעשות ?

24/02/2015 | 10:02 | מאת: אילנה ארד לוין

אנבל היקרה, האמת שאין כאן תשובה חד משמעית, וכל האופציות הן תקינות וסבירות. אנשים עונדים טבעת נישואין מסיבות שונות. סיבה אחת היא פנימית, כלומר יש להם צורך להצהיר כלפי העולם שהם נשואים. זה עשוי להביא כבוד, סטטוס והערכה. שנית, קיים עניין חברתי תרבותי בהתאם לקבוצת ההתייחסות אליה אדם שייך. אם במקום העבודה או בקבוצה החברתית אותה הוא מחשיב, אנשים נוטים לענוד טבעות סביר שיהיה בכך לחץ חברתי גם על הפרט הבודד. לעומת זאת, אם קבוצת ההתייחסות של חברים היא שאינם עונדים טבעות, עשוי הגבר אף הוא לא לענוד את הטבעת כדי לחוש באותו מישור פסיכולוגי עם חבריו. בתקופתנו, נשים הרואות גבר שאינו עונד טבעת נישואין לא מקבלות כמובן מאליו שהדבר מצביע על רווקות, שכן ידוע שגם גברים וגם נשים לא בהכרח עונדים את טבעותיהם. בקיצור, זו לא הטבעת שהופכת את הזוגיות לאיכותית אלא המידה בה בן זוג אחד רוצה לשמח ולהשביע את רצון בן זוגו האחר. אין זו חובה - יש כאן עניינים שבלב. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים