מגע בין בני זוג

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

25/01/2015 | 08:34 | מאת: שרון

אני נשוי כבר עשר שנים , יש לנו שלושה ילדים (7,5) ותינוקת בת חצי שנה, אישתי נמצאת בחופשת לידה, מאז ומתמיד יחסי מין לא היו טובים ,אף פעם התדירות לא עלתה על פעם בשבועיים וגם כשזה קרה זה היה בגדר נעשה ונגמור כי יש חובה לפחות זו התחושה שאני קיבלתי, כיום מאז שאישתי נכנסה להריון כבר שנה וחצי קיימנו פעמיים יחסי מין בלבד, לציין כי אני אוהב את אישתי ויש לו בית נפלא, בנוגע ליחסי מין הפכתי להיות אפטי למרות שאני יודע שזו טעות, הדבר המטריד מבחינתי הוא שאישתי חיה עם זה בשלום ואפילו לא מעלה את הנושא, לי כבר אין כח לריב על זה ואני מבין שלמרות שזו טעות כדי לא לפגוע בילדים אני שותק, האם נידונתי לחיי נזירות , אני בחור שנראה טוב ומקבל הצעות איך יתכן שרק אישתי לא שמה לב אלי, התסכול גובר כל יום ואני מרגיש כגבר חלש שלא עומד על רצונותיו כמו שהיה רוצה, התחושה היא של מילכוד, האם יש מה לעשות?

10/02/2015 | 11:59 | מאת: אילנה ארד לוין

שרון היקר, הבעיה של פערי תשוקה מינית בזוגיות היא בעיה נפוצה ביותר ומקור מועקה ולחץ בקרב זוגות רבים. האפשרויות העומדות בפניך הן: לפנות לטיפול זוגי, לפנות לטיפול זוגי מיני או לפנות לטיפול אישי פרטני כדי להיטיב את ההתמודדות שלך עם המצב. מאחר ואתה אוהב את אשתך וחיי הבית מתנהלים בצורה נעימה, אני מניחה שאתה מעדיף לפתור את הבעיה בתור מסגרת הנישואין. לא תמיד הדבר קל ופשוט ולפעמים יש צורך בעזרה טיפולית כדי להתניע את המנוע שהפחית תנועתו. חשוב להדגיש שמלכתחילה נישאת לאישה שרמת תשוקתה המינית לא הייתה גבוהה. לגופו של עניין זה משנה ולא משנה כי לפעמים אישה המתחילה את היחסים ברף תשוקה גבוה עשויה לרדת מאוד ברמת תשוקתה תוך משך זמן לא ארוך. מה שחשוב הוא שתצבור כוח והשפעה על מנת לחולל שינוי במערכת. אחד השינויים שאולי כדאי לחתור אליהם הוא פניה של אשתך לטיפול פסיכוסקסולוגי על מנת שתשתחרר מן הנטיה שלה לתשוקה מינית נמוכה. בעקרון, תהליכי תשוקה מינית הם תהליכים פסיכולוגים מאוד עמוקים והשינוי בהם מצריך בראש ובראשונה רצון עז של האדם להשתנות ולאחר מכן השקעה משמעותית של האדם בתהליך השינוי הטיפולי. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים