הכל מושלם עד שזה מגיע לסקס

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

21/01/2015 | 21:41 | מאת: אלה12

אני בת 21. אני ובן זוגי ביחד כבר שנה וחצי, הוא הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים, ממש החצי השני שלי ובעלי לעתיד הלוואי! רק בעיה אחת קיימת, הסקס פשוט גרוע. בתחילת הקשר הסקס היה מדהים, היינו עושים את זה 3 ו4 פעמים בלילה. עם הזמן איבדנו את זה, הסקס איתו משעמם אותי ואני מרגישה שאני כבר לא נמשכת אליו. אני לא יוזמת סקס. כשהוא יוזם, מהרגע שזה מתחיל עד שזה נגמר אני פשוט לא מרוכזת אני חושבת על ככ הרבה דברים לא קשורים או על כמה הסקס גרוע ורק שיסתיים כבר. זה מגיע למצב שאני מתחמקת כמעט חודש מסקס, זה משפיע נורא על מערכת היחסים שלנו כי אני באמת רואה לה עתיד ואני באמת אוהבת אותו רק שזה בלתי אפשרי שהסקס ימשיך ככה. אני לא אלך לייעוץ זוגי בענייני מין ואני גם נורא מתביישת לעלות את הנושא הזה, יש דרך אחרת לפתור את הצרה הזאת?

10/02/2015 | 11:24 | מאת: אילנה ארד לוין

אלה היקרה, ירידה חדה בתשוקה המינית במהלך שנה וחצי היא בהחלט תופעה שמן הראוי לתת עליה את הדעת. איש אינו מבטיח לך שירידת התשוקה המהירה ממנה את סובלת המתרחשת כרגע כלפי בן הזוג הנוכחי, לא תחזור ותתרחש גם כלפי בני זוג עתידיים, אם אכן יהיו לך כאלו. להערכתי קיימת בעיה משמעותית מאוד כאשר הזוגיות משוללת יחסי מין, ובמקרה שלך זוהי את שאיבדת את התשוקה. לא ברור לי כיצד סקס שהיה מרתק בהתחלה הפך בעיניך למשעמם, כך שהנטיה שלי היא לראות במתרחש הפחתה משמעותית בתשוקה האישית שלך. הדרך היחידה להתמודד עם ירידה בתשוקה (תופעה המתרחשת הן אצל גברים והן אצל נשים) היא לפנות לטיפול פסיכולוגי מעמיק על מנת להבין את שורש העניין. לא מדובר בייעוץ מיני זוגי אלא בטיפול נפשי אישי לך בלבד. גורם נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא סוג אמצעי המניעה בו את משתמשת. ישנם סוגים מסוימים של גלולות למניעת הריון שהן בעלות פוטנציאל לפגיעה עמוקה יותר בתשוקה המינית הנשית. בקשר לכך כדאי להתייעץ עם הגניקולוג. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים