שיחות עומק

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

17/01/2015 | 19:09 | מאת: עוד גבר

היי כולם, אני נמצא במערכת יחסים עם בת זוגתי המדהימה כבר שנה וחצי. לאחרונה הבנתי שאחרי שנה וחצי אני מכיר את המעטפת שלה אבל לא באמת את מי שהיא. כלומר, אני לא מכיר אותה ברמה שאני אדע מה הולכת להיות התגובה שלה לסיטואציה כזו או אחרת, היא שאלה אותי מה החולשות שלה ולא ידעתי לענות על זה, הכוונה היא שאני מכיר את מה שהיא ולא את מי שהיא. היא אדם מאוד עמוק ואני בניגוד אליה יותר שטחי נקרא לזה ככה. היא תמיד אומרת לי שאני לא שואל שאלות על מנת ללמוד להכיר אותה ואני לא מדבר על שאלות רגילות אלא שאלות שממובילות לעומק. לדוגמה אם היא מספרת לי משהו מהעבר שלה שהוא משהו קשה מאוד אני מקשיב אבל לא מצליח לפתח שיחה אלא נותן לה להוציא את הכל ולא באמת נכנס לזה. אני יודע שזה רע , אני יודע שצריך לעשות את השינוי הזה כדי שזה יעבוד, מה שאני לא יודע זה איך לעשות את זה. ולכן אני פונה אליכן בעיקר הנשים , כשאתן רוצות את הגבר שלכן כאדם עם עומק כלומר אדם שיחזיק אתכם שתוכלו להפתח אליו שתוכלו להשבר לידו שתוכלו לתת בו אמון שלא משנה מה יקרה הוא שם בשביל להחזיק לכן את הראש מעל המים... למה אתן מתכוונות ? אני מפחד שאני לא מצליח להבין למה היא מתכוונת. בנוסף האם יש איזה מישהו שמלמד \ מנתח \ מכוון שיכול לעזור בתחום הזה של שיחות עומק, שיחות נפש, איך לשאול את השאלות הנכונות ולא אחרי כמה ימים שאני חושב על המקרה ואז עולות השאלות והן כבר לא אפקטיביות. אשמח לכל תגובה. תודה :)

28/01/2015 | 12:01 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, אני מבינה שקיימת חוויה של אי התאמה אך לא ברור בדיוק האם בת זוגך רוצה ממך יותר מאשר בן זוג מסוגל להעניק בתנאים מסוימים. ההרגשה היא שבת זוגך מצפה לסוג תגובות אחר ושונה ממה שאתה מסוגל לספק באופן ספונטני וטבעי. השאלה כאן היא שאלת מידת ההתאמה במכלול תחומי החיים. אין להניח שאתה תהיה מישהו אחר בצורה משמעותית. אין אתה "תוכנית כבקשתך" עבורה ואין היא "תוכנית כבקשתך" עבורך. או שיש דיבור מספק בין בני הזוג העונה לצרכים הנפשיים של שניהם, או שיש דיבור יתר מצד אחד ומועקה של העמסה מצד שני. אם ברצונכם לברר מה מידת ההתאמה ביניכם ומה מידת היכולת של כל אחד מכם לעבור שינוי, מומלץ לפנות לטיפול זוגי למספר שיחות, לשם הערכת המצב הקיים. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים