מערכת חדשה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

23/12/2014 | 21:54 | מאת: מיכאלה צורקר

יש לי שתי שאלות.לאחרונה התחלתי קשר ראשון חדש אחרי מערכת יחסים אינטנסיבית מאוד בעברי, ויש שני דברים שמפריעים לי. הראשון זה שיש לי פחד להתבלבל בשם בין בני זוג.שניהם דומים כול כך באופי ברוב הדברים שנראה לי שזה גורם לי לפעמים ,כמעט לפלוט ולקרוא לבין זוג החדש שלי -בשם של האקס שלי! ואני מפחדת נורא.שהוא יעלב כמובן, אבל גם שאני אולי לא התגברתי לגמרי על האקס . איך יודעת שמתגברים לגמרי וסופית על מערכת יחסים ישנה? אני חייבת להתוודות שלא לא זרקתי מתנות שהוא נתן לי.אני מרגישה לפעמים שלא באמת התגברתי לגמרי.למשל שאני משווה בינהם או שאני נזכרת באקס ובדברים שעברנו יחד.אבל מצד שני אני מרגישה שהנוכחי שלי, מוציא אותי מזה לפעמים וגורם לי לשכוח ולהאמין שוב באהבה.וגם עברו כבר 7 שנים..זה המון זמן ונמאס לי להיות לבד. בעיה שנייה-הוא לא מקשיב לי מספיק (כמו האקס שלי למשל,שהיה מקשיב לי אפילו שעות ונתן לי לפרוק ולהתפרק). הוא טוען שאין לו כוח לזה שאני מתלבטת כול הזמן ואין לו סבלנות בגלל גילו(הוא יותר מבוגר מהאקס בהרבה).. אני אוהבת לשתף את מי שאני בוטחת בו בחיי האישים ובלבטים שלי בחיים(ולצערי הם הרבה)וברגשות שלי-אפילו הרגשות והמחשבות שקשורים אליו. אני יודעת שיש הבדל בין נשים לגברים בקטע הזה,אבל אני מרגישה שהוא ממש סותם לי את הפה וזה קשה לי נורא! מה לעשות? אין לי חברה טובה או אמא לשתף אותה .חוץ מזה אנימרגישה שאני רוצה לשתף רק אותו ובוטחת רק בו(ככה היה בקשר הקודם שלי אגב-אני לא הרגשתי בנוח לספר לחברות וכו'...)

30/12/2014 | 11:14 | מאת: אילנה ארד לוין

מיכאלה היקרה, אכן קשה לך לשים את העבר מאחוריך, כלומר את הקשר שהסתיים לפני 7 שנים, שזה בהחלט זמן לא מועט. בעניין זה, ובעניין הצורך שלך לפרוק את שמעליך, אני בהחלט חושבת שמומלץ שתפני לטיפול פסיכולוגי. לא כל בן זוג מסוגל לשבת ולהאזין שעות לבת זוגו המטיילת בנבכי נפשה. בהחלט סביר שגם לך היה קשה אם מולך היה יושב בן זוג הרוצה לפרוק את מטעניו הרגשיים שעות בכל יום (לצורך האילוסטרציה). היכולת שלנו להאזין למהלכי נפשם של היקרים לנו היא מוגבלת בסופו של דבר, כך שיש למצוא איזשהו מינון סביר המתאים לשני הצדדים. הצפת יתר על ידי בן זוג מסוים גורמת לשני להסתגרות וללחץ. מאחר ואינך משתפת חברות, ובן זוגך מתקשה להכיל את כל חייך (אגב, אין הדבר מעיד בהכרח על פגם בו על חוסר איזון בין הצרכים של שניכם) נראה לי שהפתרון הוא באמת פניה לאיש מקצוע. באשר לחשש מבלבול השמות של הקודם והנוכחי, הדבר עשוי להיות מובן, והפתרון אולי הוא או לשתף אותו מראש או פשוט להמציא לו כינוי חיבה שיהיה מאוד ייחודי ולא יעלה בך אסוציאציות לשם האקס הקודם. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים