חברות ומין

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/11/2014 | 21:46 | מאת: ציפי

שמי ציפי, אני בת 48, אם חד הורית. נמצאת בקשר עם אלמן בן גילי. קשר שנמשך כשלוש וחצי שנים. הכרנו באתר היכרויות באינטרנט, כאשר, הוא היה אלמן טרי, שבור ובודד. הייתי שם בשבילו בימים ובלילות בשיחות טלפון כמה פעמים ביום. במשך הזמן, נבנתה בינינו חברות אמת המושתת על אמון הדדי. רק לפני כשנה עלינו מדרגה והגענו לקשר אינטימי ומין. חשוב לי לציין שיש בינינו רגש ותשוקה. אני חשה שהוא חסום במיטה, חסימה שגורמת גם לי לא להיות אני עד הסוף. אני חוששת ליזום, כי אני חוששת מתגובותיו. חשוב לי לציין שהוא אדם רגיש בצורה בלתי מבקשת לקבל עצה איך לשפר את חיי המין שלנו. תודה ציפירגילה, ויש בו מידה של חוסר ביטחון בכל תחומי החיים.

01/12/2014 | 11:17 | מאת: אילנה ארד לוין

ציפי היקרה, ראשית אני שמחה שהתשתית הרגשית והבינאישית ביניכם היא טובה והתבססה בהדרגה שלב אחר שלב. היעדר הפתיחות והזרימה של בן זוגך במיטה עשויים לנבוע משני גורמים: 1. רגישותו הגבוהה, כפי שציינת, וחוסר ביטחונו בשאר תחומי החיים. 2. התנהגות מינית חסומה ניתן למצוא אצל אלמנים בשל המורכבות הרגשית עבורם של קשר אינטימי עם אישה חדשה לאחר מות זוגתם הקודמת. התופעה ידועה ואפילו זכתה לכינוי "סינדרום האלמן". קיימות שתי אפשרויות בפניכם. אופציה ראשונה היא לפנות לטיפול מיני זוגי, כדי שידריך אתכם באופן התנהגותי הדרגתי בשלב ההתחברות הגופנית שלכם. חשוב להדגיש כי פסיכולוג סקסולוג ייתן את ההנחיות במסגרת פגישה משותפת ביניכם, ואת הביצוע תחוו בפרטיות של ביתכם. אופציה נוספת היא שבן זוגך יפנה לטיפול פסיכולוגי אישי בו ידבר על עצמו, על עיבוד של האבל שעבר וכל הכרוך בכך, ואולי גם על חסימות מסוימות שהוא חש בהתנהגותו המינית. כדי לפנות לטיפול מעין זה עליו לרצות בכך ולחוות שאכן הוא מעוניין בשינוי. ללא רצון אישי משמעותי שלו, אין טעם של ממש בטיפול אישי. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים