יש חשש שנפרק את החבילה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/11/2014 | 01:00 | מאת: מישל

שלום, אני אמא לשתי בנות (בת 36) בשבוע האחרון היה קשה...בעלי התפוצץ כשאמר לי דברים שפגעו בי חזק וזה הגיע לי כי כל השנים איימתי כשאמרתי לו כמה פעמים שנתגרש והוא פחד ושתק...בגלל זה הוא לא נפתח אלי והיה סגור....וזה שיבש לנו את היחסים שלנו. חבל.... הוא השתנה מאוד אמר לי שאהבתו אלי דעכה וכבר אינו פוחד אם אאיים אליו שוב והוא יעזוב אותי בלי היסוס. ואחכ אמר לי שיש לו רגשות מעורבים כלפי....זה מבלבל אותי... בנימה הזאת אני מרגישה שהוא מסתיר ממני כלומר יש לו מישהי מהצד שתומכת בו כשיקרה משהו בנינו זה נכון?בגלל זה הוא לא פוחד...זה הגיוני?

01/12/2014 | 10:59 | מאת: אילנה ארד לוין

מישל היקרה, לפעמים אנחנו אוכלים את מה שבישלנו, או לחלופין קוצרים את מה שזרענו. את כותבת ששנים נקטת בהפחדה כלפי בן זוגך אודות גירושין. באופן טבעי פחד יוצר ריחוק, יוצר הקמת חומת מגן נגד האיום, וברמה הנפשית הדבר בהחלט עשוי להביא להתרחקות נפשית מהאדם המאיים ולאובדן או הפחתה משמעותית ברגשות החמים כלפיו. אין לי מושג אם יש לו מישהי נוספת, אך תגובתו שהוא כבר אינו פוחד וכי רגשותיו כלפיך דעכו, היא בהחלט מתקבלת על הדעת כתגובה טבעית ונורמלית של המערכת הנפשית שלו להפחדות הכרוניות שלך שנמשכו זמן רב. עכשיו השאלה מה שניכם רוצים לעשות הלאה. האם פניכם לפירוד, ואם כן רצוי שייעשה בהסכמה ובפשרה ולא באיבה והתנגשות, או שברצונכם לנסות לשקם את הקשר ולפנות לייעוץ זוגי אשר עשוי להצליח, ועשוי גם לא. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים