בעיות זוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

06/08/2014 | 23:21 | מאת: יוסי

שלום רב, אני נשוי זה 9 שנים ויש לי שלושה ילדים מדהימים. אישתי ,כבר לאחר השנה הראשונה,השתנתה לגמרי וגליתי אצלה צדדים רעים אשר לא הכרתי לפני החתונה. היא דיברה אליי לא יפה במשך כל השנים הללו,אפילו בצורה ברברית, והרסה לי הרבה חשובים בחיי ,כמו ימי הולדת ימי משפחה. היא לא השקיעה המון במערכת הזוגית,תמיד הייתי זה שמתפשר,שמשלים. כמו כן,גם במיניות ,זה תמיד הייתי זה שיוזם. ניסיתי את כל הדרכים איתה:כעס,התעלמות,אדישות,הבלגה.שום דבר לא עזר. מבחינה חיצונית היא גם השתנתה ושמנה ונראית מבוגרת מגילה. לעומת זאת ,אני שומר על הבריאות ומתאמן בחדר כושר וכך רוצה שגם ילדיי יעשו. גם מבחינה זאת היא איננה מעוניינת להשתנות ולא ניסתה לעשות כלום בקשר לזה. הרבה נוריות נדלקו לי בדרך,כמו שאבי נפטר ולא ממש רציתי לבכות ולתת לה לנחם אותי. אני במצב כרגע ,לצערי הגעתי אליו,אני לא אוהב ולא מעוניין בה כלל והיא לא מושכת אותי. עכשיו אנו רוצים לגשת ליועצת נישואין ,אך אני מרגיש שזה מיותר מאחר שאין בסיס. אני נשאר במערכת הזאת רק בגלל ילדיי המתוקים ואם הייתי ללא ילדים ,הייתי מתגרש כעת וללא שום בעיה. אשמח אם תוכלי להביא קצת אור למצבי,אני ממש סובל מכיוון שאני מעוניין במערכת יחסים נורמלית. תודה מראש,

17/08/2014 | 09:41 | מאת: אילנה ארד לוין

יוסי היקר, אתה מציג את מצב היחסים הזוגיים בינך ובין אשתך בצורה מאוד שלילית, כך שעל פניו המסקנה היא ששווה ככל הנראה להיפרד. אתה נמנע מלעשות זאת בשל ילדיך. אם האוירה כל כך קשה, יש להניח שהדבר משפיע גם על התנהגות הילדים, כך שמשפחה שהאוירה בה בין בני הזוג מאוד קשה ויש הרבה חיכוכים, כעס וריחוק, הרי שאין להמנע ממצב בו יושפעו הילדים מכך. מומלץ לנקוט בצעדים הבאים: 1. לנסות לגשת לייעוץ זוגי, במידה ושניכם מעוניינים בכך. 2. במידה ואשתך אינה מעוניינת, פנה אתה לייעוץ פסיכולוגי קצר אשר יבהיר לך את ההחלטות שעליך לקבל. 3. במידה ומדובר על גירושין, עדיף לעשות זאת באמצעות גישור ופישור על מנת להימנע מהסלמת הרגשות השליליים ומהוצאות כספים עצומות. 4. יתכן ויש מקום לשקול משמורת משותפת בה מחצית הזמן ישהו הילדים אצלך ומחצית הזמן האחרת אצל אשתך. כל אלו הם שלבים הדורשים כוחות נפש רבים והתמודדות לא פשוטה, ולפיכך אני ממליצה לנקוט בשיטת השלבים המדורגים כמצוין לעיל. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים