מודאגת

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

27/06/2009 | 15:21 | מאת: חסוי

יש לי תינוק בן שנה וחודשיים ועכשיו אני בהריון בשבועות הראשונים הבעיה היא שאין לי חשק לקיים יחסי מין עם בעלי וזה היה המצב גם לפני הכניסה להריו. מה עלי לעשות? תודה רבה.ן

27/06/2009 | 16:37 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, נשים רבות חוות ירידה בחשק המיני לאחר לידת ילד ראשון אך בדרך כלל לקראת סוף השנה הראשונה חלה התאוששות בתשוקה המינית. לא בהכרח כפי שהיה לפני הלידה אך בהחלט חוות שיפור יחסי לחודשים הראשונים שלאחר הלידה. במקרה שלך, אין לדעת מתוך פנייתך מה הייתה רמת תשוקתך עוד טרום ההריון עם הילד הראשון ומה מידת השינוי שחלה לאחר לידתו. כך או כך קיימת כאן בעייה של עכבה בתשוקה המינית. לא ברור כיצד את מרגישה פיזית עכשיו בתחילת ההריון ואם מצבך הפיזי מתאים לחוויה של תשוקה מינית. כך או כך בשלב כלשהו יהיה עלייך, אם תרצי לשנות את מצבך לפנות לטיפול פסיכו-סקסולוגי. הייתי ממליצה להמתין לתקופה שלאחר לידת הילד כדי לא להיכנס להתרגשויות נפשיות הכרוכות בטיפול מסוג זה במהלך הריון.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים