חוסר חשק מיני

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/06/2014 | 12:57 | מאת: טל

שלום אני בת 47נשואה 17 שנה לבעל מקסים גדול ממני ב7שנים ולנו 3ילדים בתיכון... אני עם מירנה כבר 8 שנים..בשנה האחרונה אולי קצת יותר,ירד לי החשק המיני,אני סוגלת לא לרצות סקס גם חודש ולא מפריע לי העניין...לעיתים כשיש לי חשק אני עושה זאת על ידי סיפוק עצמי...אני מאוד אוהבת את בעלי ויש לנו חיבור מדהים ובמסגרת הבית פועלים תמיד יחד, אבל מרגישה שיכולה להסתדר גם בלי סקס איתו..מהלעשות כיצד להחזיר את החשק?

06/07/2014 | 10:04 | מאת: אילנה ארד לוין

טל היקרה, יתכן בהחלט שחלק מאובדן התשוקה המינית לבעלך נובע מהורמון הפרוגסטרון שהוא חלק מהתקן המירנה. כך שראשית חוכמה, הייתי מייעצת בשלב הזה להוציא לנסיון את ההתקן. בהחלט יתכן שירידת התשוקה לבעלך איננה קשורה בהכרח לעניין ההורמונלי של ההתקן אלא לגורמים נפשיים שונים, אך ראשית חוכמה יש קודם כל לעבוד שלב שלב ולבדוק את השפעת הגורם הביולוגי. את מציינת שבזמנים המועטים בהם יש לך חשק מיני את מעדיפה סיפוק עצמי על פני יחסים עם בעלך. דהיינו, נוצרה חסימה או שיבוש בזרימת התשוקה המינית כלפי בעלך. את מציינת יחסים מעולים ואהבה ביניכם ומתוך הנתונים שבפניה קשה למצוא סיבה לירידת התשוקה. הסיבה נעוצה כנראה בגורמים אחרים ואליהם יש לחתור ולחשוף אם את מעוניינת להחזיר את התשוקה המינית ליחסים. כאמור, קודם כל הסרת האלמנט הביולוגי של ההתקן, ובמידה ולא תהיה לכך השפעה, אני ממליצה על פניה לפסיכוסקסולוגית או כל פסיכולוגית קלינית שהיא מומחית לתשוקה מינית של נשים. חשוב לציין כי לא כל הפסיכולוגים הקליניים הם מומחים לגבי ענייני התשוקה המינית. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים