דיבורי חתונה..

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

26/01/2014 | 23:58 | מאת: ממני

שלום, ותודה מראש על התגובה. אני בת 25 ובן זוגי בן 36. יש לו חלומות להגשים, והוא חושב שילד ימנע ממנו לעשות זאת. עם זאת, הוא נורא משפחתי ונורא טוב עם ילדים. הוא רוצה ילד פשוט אחרי שהחלום הזה יתגשם (יצויין כי יתכן שהחלום יתגשם השנה, או עוד ארבע שנים או בכלל...)כשהחלום יתגשם יהיה הרבה כסף. כרגע אין וזה דבר נוסף שמטריד אותו מאיפה יפרנס אותו. הוא לא מוכן לעבוד בתחום אחר הוא מאוד באידאה שלו.. ואני מעריכה את הנחישות והעקשנות הזו. אנחנו שנתיים יחד, אנחנו מסתדרים מעולה ביחד ואני ראיתי ממנו פעמים רבות שהוא מחוייב לקשר ורוצה משפחה. אך זו הבעיה 'היחידה' שמפריעה. הוא מחכה שהחלום שלו יתגשם ואז יפרח. בע"ה. מה היית מציע במצב כזה? תודה מראש.

02/02/2014 | 13:55 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, נכון שלהביא ילד לעולם דורש הקדשה של הלב, התפנות של הזמן וגידולו, וגם כסף לא מועט. למען האמת אפילו הרבה כסף. רוב האנשים מביאים ילדים כאשר ליבם חפץ בכך וכאשר הם צופים שיש להם את היכולת הכלכלית המינימלית הסבירה לגידול ילד. אי אפשר להגיד שזה לא נכון להסתכל על שיקולים כלכליים כאשר מדובר על הבאת ילד. יחד עם זאת, אין צורך להיות מיליונר כדי להרשות זאת לעצמנו. להערכתי את יכולה עדיין להמתין עם נושא הילד בשל גילך הצעיר. הדילמה האם להמשיך יחדיו, האם להינשא והאם להביא ילד לעולם בהחלט יכולה להידחות לעוד מספר שנים. במהלך זמן זה תוכלו להעמיק את שיחותיכם בנדון או, אם הזמן יבשיל לכך, לפנות לייעוץ זוגי בנושא. הייתי מחזקת בשלב זה את הזוגיות, את האינטימיות ואת ההנאה המשותפת וקצת מרפה מן המיקוד על הבאת ילד לעולם, אלא אם כן זו משאת נפשך הנוכחית. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים