הפרש גילאים.

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

30/12/2013 | 18:39 | מאת: לורן

שלום, אני מקיימת קשר כבר תקופה די ארוכה עם גבר שגדול ממני ב14 שנים. אני בת 19 והוא בן 33. כשרק הכרנו פסלתי אותי על הסף, הבהרתי לו שההפרש בנינו גדול מידי ושאין שום סיכוי שיתפתח משהו. לאחר חודשיים במקרה נפגשנו שוב והרגשות התחילו להתפתח, נתתי לעצמי להישחף אחרי גבר בוגר ומנוסה רציני וחכם בצורה יוצאת דופן, דברים שלא מצאתי בשום גבר בגילי או גדול ממני בשנים בודדות. בהתחלה באמת חשבתי שכמו שאומרים, האהבה יכולה לנצח הכל, הייתי עיוורת מרגשות, מה גם שזו הפעם הראשונה שבאמת התאהבתי בגבר ונתתי מעצמי הכל...!! לאחר תקופה ניסיתי לספר להורים על הקשר והם דחו בכל תוקף את המצב, לא איפשרו אפילו שיחה מינימלית עם הבחור. זה מפריע לו מאוד מן הסתם שהרי אני לא בקשר עם בחור בעייתי שיכול להזיק, בסך הכל גבר שגדול ממני בצורה משמעותית. הקשר המשיך והמשיך כולם אמרו לי שאני טועה בזה שאני מכניסה את עצמי לזה בכלל אבל לא היה לי אכפת ראיתי רק אותו ועד כמה הקשר מושלם. לאחר התקופה המושלמת של ההתחלה כמובן שהתחילו לצוץ בעיות לגיטימיות לקשר מסוג כזה, רצונות ותוכניות לעתיד מהצד שלו שאני כרגע בכלל לא חושבת על הכיוון הזה. הפרש הגילאים התחיל לתת את אותותיו, החלו המון ריבים וימים שלמים של נתק כי אנחנו גם לא קרובים מבחינה גאוגרפית ואין אפשרות פשוט לבוא תוך חמש דקות ולנסות לסדר את הדברים. כבר התחלתי להבין שאולי הקשר על סף סיום ולהפתעתי הבחור לא מוכן לוותר על זה. יש לציין שזה גבר שלפני כשלוש שנים סיים קשר של שש שנים, כלומר הוא רציני ולא סתם בחור בן 33 שנשאר רווק בגלל שהוא מחפש רק להעביר את הזמן עם בחורות זמניות. אני יודעת בראש ובהבנה שיש המון מכשולים בדרך ושהקשר בעייתי מאוד אך הלב שלי לא נותן לי להתרחק. מה עושים במצב כזה של כל כך הרבה בעיות בקשר מהסוג הזה והאם כדאי לסיים אותו סופית וזהו?? האהבה לא באמת מנצחת הכל????!

05/01/2014 | 11:40 | מאת: אילנה ארד לוין

לורן היקרה, לפי דעתי פער של 14 שנים איננו כה דרמטי, ובהחלט עשוי להיות מתאים בשני תנאים: 1. אכן יש התאמה בדיאלוג הבינאישי ויש התאמה אישיותית בין שני הצדדים. 2. באותם מקרים בהם יש התאמה בציפיות לקראת עתיד משותף. סביר להניח שגבר בן 33 ירצה להינשא בתוך פרק זמן של כ-3 שנים בממוצע והשאלה אם לגבי תוכניות עתידיות מסוג זה, הדבר מתאים לך. פרט לכך לא ציינת שום בעיה ספציפית של אי התאמה או של חיכוך וכל הסיפור מובא בצורה מאוד כללית. צר לי שהוריך מתנגדים בשל פער גילאים, שבעבר היה מאוד מקובל ואפילו רצוי. הייתי עושה מאמץ לשכנע את הוריך לפגוש אותו ולהכירו וזאת אם את מוכנה להיכנס למחויבות של נישואין במידה והדבר יהיה רלוונטי בעוד כ3-4 שנים. שוב, איני יודעת מה הבעיות שהתגלו בקשר ולכן קשה לי לתת ייעוץ, אך בואי נאמר שהיום את אדם בוגר ועצמאי היכול לקבל החלטות על ידי עצמו ובמקרה קיצוני אפשר גם לקבל החלטה לעבור לגור איתו ביחד על מנת לראות כיצד הקשר "עובד" כאשר גרים ביחד. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים