זוגיות וחו"ל

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

06/12/2013 | 17:43 | מאת: נטלי

..שלום רב..אני בת 25 וחצי יוצאת עם מישהו בן 27 מזה חצי שנה.. הקשר שלנו ממש טוב, אנחנו מדברים על הכל ובאמת מרגישה מצויין..אני בשנה האחרונה ללימודי התואר הראשון שלי..מתחילת הקשר דיברנו על לטוס בסוף הלימודים שלי לאוסטרליה לכמה שנים כדי לעבוד ולחסוך לבית משותף...לפני כמה ימים בשיחה אקראית ממש ..בן זוגי אמר לי שהוא חשב על זה קרוב לחודש ושהכיוון שלו כרגע זה להשתקע בחו"ל אם הוא יסתדר שם ואם יילך לנו טוב..הסברתי לו במפורש שאני לא מעוניינת לעזוב את הארץ שלי בגלל משפחתי וגם בגלל כמה שקשה פה מכל הבחינות כמעט אני לא חושבת שאוכל לחיות בחו"ל ולהשתקע שם יותר מכמה שנים...השיחה המשיכה והוא אמר שהוא רוצה חיים בחו"ל ושגם אם זה יעלה לו בקשר שלנו בסוף זה מה שהוא רוצה..אני התעצבנתי ורבנו ..לאחר יום וחצי הוא התנצל בפניי ואמר שכאשר זה יעלה על הפרק ונגיע לשם אז אנחנו נחליט ביחד החלטה שטובה לשנינו ושכרגע אין טעם לריב על משהו היפותטי...הפחד שלי הוא שאני אבזבז שנתיים על הבחור הזה והדעה שלי ושלו לא ישתנו ואז אני ארגיש בזבוז או שאני סתם אזרוק את הקשר הזה כרגע מבלי לדעת מה יהיה בעתיד...מה לעשות? תודה רבה

08/12/2013 | 12:23 | מאת: אילנה ארד לוין

נטלי היקרה, שניכם צודקים! מצד אחד, את יכולה לנסוע עם הבחור לשנתיים שלוש ואם הקשר יהיה טוב ומעניק לשניכם אולי יהיה שווה להישאר במקום שתהיו. מצד שני, יכול להיות שלעומת האידאה הנוכחית כעבור מספר שנים שניכם תחליטו לחזור לארץ. בנוסף, במידה ויתגלו פערי העדפות ביניכם בעוד פרק זמן של מספר שנים עולה כאן שאלה האם זהו בזבוז זמן לחיות עם בחור אותו אוהבים ואשר טוב איתו X שנים ללא נישואין, ואחר כך לשנות לבן זוג אחר, או שבגיל 25 וחצי יש למצוא את האחד והיחיד (מה שכמובן נראה רק בהתחלה), להינשא לו במקרה הטוב ואולי בעתיד יתגלו חילוקי דעות בנושאים שונים ומשונים. בקיצור, אתם יוצאים רק חצי שנה. סיימי את התואר, ראו איך הדברים מתגלגלים וסעו לשנה נסיון, אשר בסופה תחליטי האם זה קשר ששווה לך על פני קשרים אחרים או שאת חותכת וחוזרת חזרה. למעשה אין כאן שום תשובה חד משמעית שניתן לתת פרט למשפט "ימים יגידו" ותני לזמן לעשות את שלו. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים