רוצה סקס יותר ממנו

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

18/11/2013 | 02:14 | מאת: יאנה

שלום רב, אנחנו זוג צעיר בני 28 ו 30. נשואים כבר 3 שנים. לפני 8 חודשים ילדתי את הבן הראשון שלנו. הבעיה היא שתדירות קיום יחסי מין היא מאד מועטה (פעמיים בחודש) ! דבר זה נובע מתירוצים אצל בעלי שכל הזמן הוא עייף. אני רוצה לציין שהוא עובד הרבה. אני יכולה להבין אותו, אבל גם אני עובדת הרבה , אך יש לי כוח לסקס בלילה ויש לי חשק מיני גבוה מאד, עד כך שלפעמים אני מרגישה שאני רוצה להתפוצץ, כי כבר מנעתי מעצמי ליזום סקס כי הרגשתי נודניקית בתקופה האחרונה. אני מרגישה בודדה מבחינה הזו, ואומללה, דחויה, ולא אטרקטיבית . אפילו קשה לי להגיד את זה אבל אני מפנטזת על סקס עם בחורים אחרים! קשה לי עם זה , כי אני אוהבת את בעלי מאד, ורוצה לקיים יחסי מין אך ורק איתו. אנחנו עדיין צעירים מאד ולא רוצה שיחסים שלנו יידרדרו עם הזמן. בבקשה עזרה ! תודה.

01/12/2013 | 11:58 | מאת: אילנה ארד לוין

יאנה היקרה, על מנת להיטיב לענות על השאלה יש צורך לברר מה הייתה תדירות יחסי המין עד לתחילת ההריון. הרבה פעמים אנו מוצאים שינויים בין תשתית הבסיס של יחסי המין, שלצורך העניין נתייחס אליה כתדירות והאיכות של חיי המין לאחר הנישואין ועד להריון הראשון. ברור הוא שבתחילת קשרים זוגיים תדירות המין היא גבוהה מאוד ולאחר מכן עם המעבר למגורים משותפים חלה התייצבות ואיזון בתדירות יחסי המין למספר פעמים בשבוע. עבור זוגות שנישאו, עשויים גם הנישואין להוות נקודת תפנית ולפיכך לצורך נישואין נסתכל על התדירות ועל עוצמת התשוקה של כל אחד מבני הזוג לאחר הנישואין. ההריון עשוי להוות פרק מיני בפני עצמו עם שינויים בחשק המיני לכאן או לכאן - הן אצל הגבר והן אצל האישה. לאחר הלידה שוב קיימת נקודת תפנית נוספת כאשר שינויים בחשק המיני עשויים לחול הן אצל האישה, בעקבות הלידה והן אצל הגבר, בעקבות הלידה. בשלב הזה אין נתונים ממך לגבי שלושת השלבים שצוינו פוסט נישואין, הריון ופוסט לידה. לא ברור לי לצורך העניין עד מה שונה המצב הנוכחי מהמצב שהיה לאחר הנישואין, ובאיזו מידה, אם בכלל, השפיע הריונך על תדירות יחסי המין ביניכם. באופן כללי ניתן לומר שיש גברים שלאחר לידת נשותיהם חשים שמאישה ה"שייכת" רק להם ואותה הם תופסים, וטוב שכך, כאובייקט מיני הולם עבורם, הם חווים את האישה שלידם שהפכה לאם, כפחות אובייקט מיני ראוי (גם אם חזרה למימדיה טרום ההריון). ברמת הרגש חל שינוי תפיסתי לגבי האישה הנתפסת כאמור כ"אמא" ולא כ"אובייקט מיני". במידה וזהו הסיפור של בן זוגך, ואם ברצונו לשנות את הסיפור הפנימי בנפשו, עליו לפנות לייעוץ פסיכוסקסולוגי אישי. מאחר וזו דרך טיפולית ארוכה יחסית יתכן שעדיף לכם להתחיל בטיפול זוגי מיני פשוט בו תלמדו לפנות זמן איכות עבור שניכם לצורך קרבה מינית. אם תצליחו במשימה של למצוא את הזמן המתאים לשניכם לעינוג מיני במהלך השבוע בהחלט יתכן שתהיה בכך פריצת דרך קדימה. אם שיטת הטיפול המיני הבסיסי לא תניב פרי אז ורק אז יש לגשת לטיפול העמוק יותר של השינוי בתפישה הפנימית הנפשית אצל בן זוגך. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים