בעיות במיניות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

11/11/2013 | 16:52 | מאת: יוליה

שלום רב, אני ובן זוגי בני 29, אנחנו יחד כבר שנה ושלושה חודשים. גרים יחד ב3 חודשים האחרונים.נכנסתי לקשר הזה מאוד מהר אחרי שהייתי בקשר ארוך מאוד. הקשר עם בן זוגי הנוכחי פתח אותי וגיליתי המון דברים חדשים על עצמי ובכלל התאהבתי בו ובקשר שנוצר בינינו. בתחילת הקשר, הסקס היה מעולה והיו מספר חודשים שלא יכולנו לצאת מהמיטה. ברגע שהתחלנו לישון כל יום יחד והקשר נהייה יותר אינטנסיבי, בן זוגי התחיל לרצות פחות סקס. נוצר מצב שאני תמיד יוזמת סקס איתו והוא לא רוצה בכלל או מעדיף לישון או לראות טלוויזיה. ככל שהזמן עובר אנחנו שוכבים פחות ופחות עד לפעם בשבוע במקרה הטוב.. בחצי שנה האחרונה הוא גם לא מצליח לגמור בתוכי או בכלל. לעיתים יש לו בעיות בזיקפה או שבמהלך המשגל המיני פתאום נופלת לו הזיקפה. ניסיתי לדבר איתו על כך מספר פעמים בכל התקופה האחרונה, תמיד לא נוח לו לדבר על זה. הוא תמיד אומר שהוא ישתדל יותר ושאם אני לא אדבר על זה כל הזמן זה יפתר לבד. עברנו לגור יחד כי מצד אחד אני מאוד מאמינה בקשר שלנו, מאוד טוב לי מהחיבור שיש בינינו אבל מצד שני אני לא מסופקת מינית כבר המון זמן ואני מתחילה להבין שדברים לא ישתפרו ואולי אפילו רק יחמירו. אני חושבת שלא מדובר בחשק מיני כמו שמדובר בבעיה פיזיולוגית שמקשה עליו לרצות סקס. אני אובדת עצות ומרגישה מאוד מתוסכלת מהמצב.. תודה רבה.

17/11/2013 | 12:53 | מאת: אילנה ארד לוין

יוליה היקרה, (1) הבעיה הפיזיולוגית, אם אכן מדובר בבעיה פיזיולוגית אצל גבר צעיר, המונעת ממנו לרצות סקס, היא ירידה דרמטית בהורמון הטסטוסטרון - הורמון המין הזכרי. רמת ההורמון ניתנת לבדיקה בפשטות ובמהירות על ידי בדיקת דם המודדת את רמת ההורמון בדם. במקרים של רמה נמוכה מהממוצע ניתן להגביר את רמת ההורמון ואיתו את רמת התשוקה המינית באמצעות מריחת משחה על החזה, הנספגת בעור. אפשר גם על ידי זריקה. (2) על מנת לקבוע שיש בעיה פיזיולוגית יש תחילה לפנות לאורולוג סקסולוג אשר עליו לערוך את כל הבדיקות של זרימת דם באיבר המין ואת כל הבדיקות של זיקפות לילה ספונטניות כלומר לעשות בדיקה רפואית אם אכן המערכת המינית הפיזיולוגית פועלת כשורה כן או לא. (3) אצל זוגות רבים אנו מוצאים ירידה חדה בתשוקה המינית אצל אחד מבני הזוג לאחר מעבר למגורים משותפים. במקרה והירידה החדה בתשוקה המינית היא אצל הגבר הדבר יתבטא בירידה ניכרת בתדירות ועלולה כמובן גם להשפיע הן על היחלשות הזקפה או אובדנה בשלב כלשהו של החדירה, וכמו כן עשויה לעכב את השפיכה. כאמור, אם הכל תקין רפואית, שזו השערתי, אך תחילה יש לתת לכך אישור רפואי, אזי מדובר על אובדן תשוקה על רקע פסיכולוגי, ובשל אובדן התשוקה החלו שיבושים גם בתפקוד המיני כגון זיקפה ושפיכה. שיבושי הזיקפה והשפיכה במקרה הנוכחי (ושוב, אם הכל תקין פיזיולוגית) עשויים להצביע על מצב של חרדה. אני מציעה קודם כל לעשות בירור אנדוקריני מקיף, הן של טסטוסטרון, הן של פרולקטין וכל שאר ההורמונים אשר ייתן רופא אנדוקרינולוג. כמו כן יש לפנות לבירור אצל רופא אורולוג. אם כל התוצאות הרפואיות תהיינה תקינות, הכדור עובר למגרש הפסיכולוגי בלבד. בכל מקרה איני רואה כיצד הדברים ייפתרו מעצמם או עם הזמן ואני ממליצה למצות את הצד הרפואי תחילה ובמידת הצורך לפנות למטפל פסיכוסקסולוג כדי לברר את הרקע הנפשי לירידת התשוקה אם אכן אין זה פיזיולוגי. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים