התלבטות לגבי המשך הקשר

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

10/11/2013 | 17:14 | מאת: אורה

אני בת 29,רווקה. אני נקלעתי למצב מאוד רגיש נקלטתי להריון לא רצוי. אך לאחרונה מערכת היחסים שלנו לא עולה על גדותיה. הבן זוג שלי בן 42 וכשאמרתי לו שנקלעתי הוא לו התלהב והיה המום לקח לו לעקל את זה שבוע ימים .מה שכן הוא אמר שיהיה איתי באיזה צד שאני אבחר אך שבסופו של דבר ההחלטה היא שלי. הציפייה שלי היתה שהוא יגד לי:" מה הביעה אז נתחתן" אך זה לא היתה התשובה. הלכנו יחד לוועדה ודנו על הנושאים כיי הרגשתי שאני לא בזוגיות בה אני מרגישה האישה בעדיפות ראשונה. ולכן נקטתי בעמדה של הפלה כי לא בא לי להתחתן כי נקלטתי להריון אלא כי הוא מכבד ואוהב אתי איך שאני. חשוב לי לציין שאנו כרגע לא חיים ביחד אלא בחדרה וב"ש כשהצעתי לו שנגור יחד טען שצריך למצוא עבודה במקום שאנו רוצים להתמקם וזה היה בגדר הצעה שלא התממשה. המרחק מאוד מקשה עלינו במיוחד לי, אני לא יודעת כמה לו זה מפריע מרגיש לי שדי נוח לו עם המצב. לפני חודש עשיתי לו שיחת הבהרה בו אנו צריכים לנקוט צעדים לגבי העתיד המשותף שלנו ושאלתי אותו אפה הוא רואה את עצמו אז אומר אמר שנורא קשה לו לדבר על זה תאורטית ושקודם כל נשנה את היחס שלנו כלפי אחד השני אמרתי לו שזה לא אמור לשנות כי אופי זה משהו שצריך לעבוד על עצמנו כל הזמן ושמאוד חשוב מה הראייה שלו ולא נתן לי תשובה מספקת אלא שיהיה רק טוב. אני מתוסכלת ולא יודעת מה להחליט!!!

17/11/2013 | 12:35 | מאת: אילנה ארד לוין

אורה היקרה, לצערי פנייתך אלינו לא ברורה לחלוטין. לא ברור אם בוצעה ההפלה או לא. בעניין ההריון (שלא ידוע אם הוא עדיין קיים) בן זוגך מכבד אותך, מוכן לקחת אחריות של אבהות על כל הכרוך בכך כלכלית ופסיכולוגית אך לא הציע נישואין. אם כך השאלה היא האם ברצונך לחיות בזוגיות עם אב לילדך למרות שאינכם נשואים. אני מכירה הרבה זוגות החיים יחד ללא נישואין והם הורים משותפים לילדים, כך שהעניין הקריטי הוא האם שני בני הזוג מוכנים לגדל יחד ילד משותף שלהם. במידה ונעשתה הפלה, הרי אתם עומדים כרגע באיזושהי נקודת התחלה. שני בני אדם שמרחק גאוגרפי מפריד ביניהם ועליהם לקבל החלטה להיכן לעבור ביחד וכיצד למקם את הזוגיות בקרבה גאוגרפית וכמובן עוד יותר מכך, אם אפשר לקיים אותה בתנאים של מגורים משותפים. טיעוניו של בן זוגך הם רציונליים, מתקבלים על הדעת, אם כי לא נלהבים מבחינה רומנטית ואולי זה מה שפוגע בך. כאמור לא ברור הכיוון של התשובה לאור העובדה האם נעשתה הפלה והאם את מוכנה להעתיק את מקום מגוריך למקום אחר כלשהו על מנת לחיות עם בן זוגך בתנאים של מגורים משותפים. בלי מגורים משותפים מקדמיים נראה ששאלת הנישואין נשארת מעורפלת מעט (או הרבה). נראה שבמקרה הזוגיות הנוכחי יש להרבות את המאמץ מצד שני הצדדים על מנת להצליח ליצור את החיבור הנדרש. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים