חוסר משיכה לבת הזוג

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

06/11/2013 | 04:21 | מאת: בן

היי אני נשוי כמעט שנתיים, דתי, בן 30. יצאתי עם כמה בחורות לפני החתונה ולא הייתה לי שום בעיה בחיי המין שלי. עם אשתי פתאום הכל נראה לי אחרת. מראש אציין - אני לא בוגד, ולא חושב על לבגוד. כשהכרתי אותה, מהתחלה לא הייתה לי אליה משיכה מינית "איי איי איי"... היא לא הגעילה אותי, אבל לא היוותה בשבילי איזה מקור לפנטזיות מיניות. מה כן? היא מושלמת מבחינה אישיותית. היא פשוט מושלמת, אין לי מילה אחרת לתאר את האישיות שלה. אני פשוט סוגד לה. אבל לא נמשך אליה. אפילו קצת נגעל. מכיוון שאני דתי - שבועיים בחודש אנחנו לא מקיים יחסים, ובזמן הזה אני מרגיש "הקלה". לא קשה לי. (תרתי משמע...) כשיצאתי איתה התייעצתי עם "רב" שאמר לי - "העיקר זה לא המשיכה המינית, היא תבוא אחרי החתונה אם אתה תאהב אותה..." אז זהו, שאני אוהב אותה - והמשיכה המינית לא באה. שאלתי היא - א) האם יש בתשובתו של אותו רב בזה מן הצדק? שייך להתחתן עם מישהי מושלמת באישיות שלה ו"לבנות על זה" שתתחיל להימשך אליה אחר כך? ב) האם לא כל זוג נשוי מגיע בסופש"ד למצב שבו אני נמצא עכשיו? למצב שבו ישנה רק (או בעיקר) משיכה רגשית, ועליה מנסים לבסס את המשיכה המינית? תודה!

10/11/2013 | 12:37 | מאת: אילנה ארד לוין

בן היקר, בוא נעזוב בצד את השגותיו של הרב ואין אני נכנסת לתחומם של גדולים בתורה. מבחינה פסיכולוגית יש אנשים שאהבה לבן זוגם מעוררת בהם בהחלט את האהבה והמשיכה הגופניים כלפיו, במובן זה התשוקה המינית אכן הולכת אחרי הלב החם. זו אפשרות בהחלט סבירה המתרחשת אצל חלק מהאנשים. יש אחרים לעומתם שתשוקתם המינית מבוססת בעיקר על חיצוניות ופחות על האישיות הפנימית. יתכן שאשתך מבחינה חיצונית אינה המודל האידיאלי אליו אתה משתוקק אבל התבטאת במילה החריפה שהיא "גועל". זו חוויה קשה להתקרב ולחשוק באדם שנגעלים ממנו. כדאי מאוד שתברר לעצמך מדוע וממה אתה נגעל ובאיזו מידה אתה יכול להמשיך לחיות חיי נישואין עם אישה שאתה נגעל ממנה באופן פיזי. בעיני זו מכשלה של ממש. זוגות נשואים מתחילים את דרכם בדרך כלל עם משיכה מינית הדדית. נכון שעם הזמן קיימות ירידות אך העובדה שהיה בסיס של משיכה מקדמית עשוי לעמוד להם בעת צרה וצורות שונות של התערבות התנהגותית מינית עשויות בהחלט לחדש את התשוקה. כלומר, יש כאן מצב של היכולת להחזיר עטרה ליושנה. במקרה שלך אין תשתית בסיסית של משיכה מינית מספקת ועליך לעשות חושבים היטב האם ביכולתך להוציא את ההיבט המגעיל הגופני מן היחסים הפיזיים, לטפל בו בדרך כלשהי, או שעליך לחיות חיים בלתי מספקים, חסרי תשוקה מינית. בהחלט המצב הנוכחי הוא מצב שאינו עושה לך טוב ויש להניח שגם לא לאשתך כך שכדאי אולי לדבר ביניכם על עתיד היחסים. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים