מערכת יחסים

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

02/11/2013 | 09:55 | מאת: אור

שמי אור בת 29 , הכרתי בחור מדהים , הקשר בנינו היה כשלשה שבועות, קשר חזק וטוב , היינו מדברים ממש כל היום כמעט, עם המון כימיה ( רוצה לציין שזה דרך מחשב וטלפון בלבד, ראינו תמונות בלבד אחד עם השניה) לאחר 3 שבועות נפגשנו, והיה טוב עד שהוא אמר לי, את נראת טוב אבל לא הטעם שלי אבל אני מוכן לתת לזה צאנס , ואני אמרתי לו תגובה מטומטמת( כן, לפעמים יש לי חוסר טאקט) אין בעיה סגור , אני מוחקת אותך מהפייס ) הוא שאל אותי ברצינות , אמרתי לו כן( לא התכוונתי בכלל למחוק אותו) ומשם הכל התחיל להתדרדר , פתאום לא יצאו לי יותר מילים בכלל, השתתקתי כמו דג, הוא ממש לא אהב את זה והתבאס , לא קרה לי מעולם ככה. ניסיתי להסביר לו שזאת היתה פליטת פה מיותרת מאוד, ביקשתי גם סליחה, הוא קיבל את זה , אבל אמר שהוא צריך זמן לחשוב , שקשה לו מאוד עם התגובה שהוצאתי, ושירד לו ממני לגמרי, הוא אמר שאני לא אותה אחת שהייתי לפני והוא במצב הנוכחי כרגע לא יכול לקבל את התשובה הזאת שזרקתי, וניסיתי באותו רגע לשוחח איתו , והוא ביקש ממני שקט לרגע וטוען שהמשכתי ללחוץ, אנחנו כרגע כמעט ולא מדברים בפייס ולא בטלפון, נורא קשה לי עם זה , אני ממש מרגישה שאני מפספסת פה משהו טוב , לא רוצה לאבד אותו לגמרי , ואני מרגישה שזה קורה, איך אני יכולה לכפר על זה ? מה אני צריכה לעשות? לתת ספייס ויקרה משהו? להתרחק? ממש אובדת עצות , צריכה עזרה! ( אני מאמינה שהוא לא שלם עם ההחלטה הזאת , יודעת שקשה לו ושהוא עדיין חושב על כל מה שקרה, כך אמר לי) תודה.

10/11/2013 | 12:01 | מאת: אילנה ארד לוין

אור היקרה, לעתים את הנעשה אין להשיב ולעתים מה שנראה בדמיון כמדהים מסתבר במציאות כשונה. צריך להבין שלכל ערוץ תקשורת יש את התדר שלו ודברים שאנחנו אומרים ומבטאים באמצעות טלפון או פייסבוק משתנים לתדר אחר כאשר אנחנו פוגשים את הזולת במציאות, שכן תדר הנוכחות שלו במציאות, או מה שאנחנו קוראים ה"כימיה" ההדדית משתנה לגמרי. יש קשר שהוא וירטואלי והוא בעל איכות מסוימת, ויש קשר במציאות הפיזית הממשית העשוי להיות שונה לחלוטין. במקרה שלך היה פער ניכר בין התלהבות הדדית בקשר הוירטואלי ובין הבעה של הסתייגות ואכזבה (על פניו מחיצוניותך בלבד כשלב א', ובשלב ב' אכזבה גדולה מהתנהגותך התגובתית) במפגש הפיזי המציאותי. הפגיעה שהצלחתם במהירות עצומה לפגוע אחד בשניה היא עמוקה באופן שאת הפכת אילמת, כלומר חסומה במהלך התקשורת הוירטואלית והוא מסתייג ממנה כנראה באופן גורף. קטונתי מלנבא אך הייתי מניחה לזה. בסופו של דבר המציאות היא הלוקחת, היא הקובעת את התנאים ואת אופי הקשר ובמציאות הקצרצרה של מפגש פיזי ביניכם מה שיצא אלו רק פגיעות הדדיות. זו הייתה הסחורה שהיתה זמינה מיידית האחד לשני. אולי זה מראה על משהו...? אני חושבת שכדאי לקחת פסק זמן ולהרפות. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים