תיאום ציפיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

01/11/2013 | 14:57 | מאת: סתיו

שלום, אני בת 20, מחפשת כרגע קשר רציני לאחר שנתיים וחצי של זוגיות (ראשונה). מאז הפרידה שעברתי אני מרגישה שאסור לי "לבזבז" את עצמי סתם כך עם כל בחור שנקרא בדרכי כדי למצוא מישהו באמת איכותי שמתאים לי. אך מנגד אני לא מצליחה למצוא מישהו שאני באמת מרגישה התאמה בנינו. אני מחפשת קשר שהוא יציב, עם אמון, אך העניין הוא שיש דברים נוספים. אני לא אישה דתייה אבל הערכים המוסריים שלי אומרים שלדעתי פורנו זו בגידה, כמו כן מועדוני חשפנות והגבר לא צריך לצאת כל הזמן למסיבות בת"א וכו' וכמובן שאני מתנהגת בהתאם. אני כן מאמינה בלתת חופש ואין לי בעייה שהבן זוג שלי ייצא לצורך העניין לפאבים ויבלה עם חברים. זה דבר שלדעתי הוא חשוב לשקט הנפשי שלי בקשר. העניין הוא שגברים נרתעים כשאני מספרת להם על דעותיי שאני לא מוכנה להתפשר עליהם, כיוון וגם אני בעצמי אנהג באותם ערכים כלפיי בן זוגי. אני בעצמי לא חושבת כרגע על חתונה וילדים ואני לא מדברת על זה, למרות שאני כן מצפה שקשר יוביל בסופו של דבר לזה, אבל אחרי כמה וכמה שנים של זוגיות. וגם אין לי בעייה עם אוננות ופורקן עצמי - רק השאלה היא הדרך שבה עושים זאת. לדעתי מחשבה היא דבר לגיטימי אבל לא כשזה מגיע ללראות בחורות אחרות באופן פיזי זה מפריע לי מאוד ומגעיל אותי. ולא הייתי עושה זאת לגבר שלצידי. האם הדרישות שלי מחמירות? האם הציפיות שלי לא ריאליות?? אני פשוט כ"כ רוצה לשמור על טוהר היחסים! אני לא מוצאת הרבה אנשים שמאמינים בערכים שלי , הרבה אומרים לי שאני מיושנת ושזה חלומות שלא תואמים את המציאות. האם הבעייה טמונה בתפיסה שלי? תודה רבה על ההקשבה! :)

10/11/2013 | 11:33 | מאת: אילנה ארד לוין

סתיו היקרה, א ת ב ס ך ה כ ל ר ק ב ת 20 !!! עם כל הכבוד שיש לי וההערכה לחוכמתך, לערכיך ולהשקפתך על החיים אני חושבת שאחרי קשר ראשון ארוך מוטב קצת להתאוורר, קצת להכיר בני אדם מסוג "גברים" ו"נשים", דעותיהם והשקפותיהם על החיים, לערוך אינטגרציה בין מה שאת פוגשת בעולם החברתי והתרבותי שלך ובין מערכת האמונות והערכים הפנימיים שלך. זה זמן של זרימה עם החיים, שפירושו גם להשתנות, לצמוח ולגדול. משמעות הדבר היא גם שינוי השקפות, גם שינוי היבטי ראיה וגם הגמשה כללית ביחס לחיים. למזלך הרב יש לך את כל הזמן שבעולם כדי לעבור תהליכים אלו. קחי לך שנה שנתיים פסק זמן ולמצוא את בעלך לעתיד, הרפי מעט מן המאמץ והתכוונות הממוקדת למצוא את האחד והיחיד המתאים לך ותשחי ותהני מן החיים כמות שהם. שום אסון לא יקרה אם יהיו לך גם מספר קשרים זוגיים קצרים של מספר חודשים - זו דרך טובה להכיר את בני האדם מסוג "גבר" ודרך טובה להכיר את עצמך בתור חברה ואישה. נראה שאכן את מגזימה ומפריזה בחומרת שיפוטך, תופעות התנהגותיות שונות ושיש צורך קצת לשייף את הקצוות. ללא ספק אין די באמירה של אדם אחר, כמוני למשל, אליך, אלא דרך של התנסות באמצעות מפגש עם אנשים, דעותיהם והתנהגויותיהם. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים