מערכת יחסים חדשה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

31/10/2013 | 09:49 | מאת: גילגולית

שלום רב . אני בת 48 .הכרתי את בן זוגי לפני חודש וחצי בערך .אני מרגישה שהקשר הולך ומתפתח ,בסהכ טוב לי איתו ,עוד רובד ועוד רובד נחשף אט אט .בתחילה מאוד לא נמשכתי אליו ,לא לפי טעמי כפי שהיה עד כה .לאט לאט נפתחים ,הוא משקיע בי ודואג לי וגם אחרים רואים את זה ואני אוהבת את זה ,ויש תחושת בטחון .עדיין לא מגיעה למנוחה והנחלה במיטה .שם יש עדיין רתיעה ,לפעמים זה סתם ריח לא נעים ,לפעמים המגע לא נעים .אתמול היינו ביחד ומצאתי את עצמי -בעודו נוגע בי -חושבת על בן הזוג האחרון שהיה לי וכמה שהוא החניף לנשיותי .האם זה תקין ?למעט פעם אחת לא ממש שכבנו ,כלומר הוא לא חדר ,אני מרגישה שאני יכולה לחכות עם זה עוד זמן ,עדיין יבשה ,ואולם מניסיון אני יודעת שזה יכול להפריד בין אנשים .הבוקר הוא אמר לי שהוא לא מספיק גומר -גם אם לא מחדירה -כי אני לא מספיק עוזרת לו ,וכי זה מוזר שכשאני לא במחזור אני לא רטובה (כי לדעתו אמור להיות להיפך ).אילו הדברים שמטרידים אותי ,הפחד להישאר שוב לבד בגלל הדברים האלה .ענייני המשיכה .בסה"כ די טוב לי איתו ,למרות שאני אחת שדי טוחנת לעצמה את המוח יתר על המידה ,ומחפשת תמיד סיבות איכשהו להישאר לבד גם כשאני בקשר.אני אציין שזה לא שאני לא מתעוררת מינית (למשל עכשיו כשכותבת )ולפעמים זה גם קורה לי איתו ,אבל עדיין לא ממש פתוחה לזה כנראה.אני גם כל הזמן שואלת את עצמי האם אני נמשכת אליו .האם כל זה תקין ?בגילי ?בגילנו ?בשלב זה של הקשר ? ועוד משהו ,אני לא מאוד פתוחה לדבר על דברים בחופשיות ,איתו בפרט ואולי גם באופן כללי .

10/11/2013 | 11:10 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, הדבר היחיד שאני יודעת אודותיך הוא גילך. איני יודעת מה מצבך המשפחתי. איני יודעת אם היית בקשרים או בקשר זוגי ארוך טווח. איני יודעת כיצד את מגיבה מבחינת תשוקה והתנהגות מינית לאורך זמן, ובקצרה, אין שום מידע אודות עצמך ומאפייניך המיניים. עניין ריח המפריע לך הוא דבר שיש לתת עליו הדעת ולפתור אותו. ריח לא נעים מאחד מאזורי הגוף הוא בהחלט גורם מרתיע מקרבה פיזית. את עניין הריח צריך להעלות בצורה הכי אובייקטיבית, הכי פשוטה והכי לא מאשימה ויש דרכים לפתור ריח לא תקין. מגע שאינו נעים ניתן לתקן על ידי הכוונה של שינוי, עוצמה, שינוי מהירות, שינוי כיוון המגע, ואפשר להראות לו עם היד שלך כיצד נעים לך לקבל את המגע. כלומר, ריח ומגע הם דברים ברי שינוי. משום מה נדמה לי, ואולי אני טועה, שהתבטאות התשוקה המינית שלך מתרחשת בתזמון הלא מתאים. את כותבת שאת מתגרה בכותבך את הפניה אלינו אך יתכן שאינך חשה תשוקה (ולכן גם אינך מתרטבת) כאשר את בנוכחות אינטימית של בן זוגך. כך או כך את מתביישת, לדבריך, לדבר על ענייני מין וככל הנראה במקרה הזה לפחות יהיה צורך לפתוח את ערוצי התקשורת, הן המילוליים והן הגופניים על מנת להגיע להתעלסות משביעת רצון. מסתבר ששניכם אינכם מרגישים משוחררים לחלוטין במיטה (את אינך מתרטבת והוא אינו גומר) כך שיש הרבה מה לדבר ומה לבנות ביניכם. נסו לעשות זאת ביניכם בשיטת "עשו זאת בעצמכם" - גייסו שניכם את האומץ, את הפתיחות, את הישירות, ועמדה של אכפתיות ולא של תלונה. נסו לתת לזמן לעשות את שלו. אם תוך מספר חודשים עדיין תישאר בעיה, כדאי אולי אז ורק אז לפנות לייעוץ מקצועי. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים