זוגיות ללא זוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

21/10/2013 | 16:19 | מאת: שניר

שלום, אני עם אשתי מגיל צעיר מאוד היא הייתה בת 19 ואני 21 - תוך כחצי שנה מצאנו את עצמנו חיים ביחד ומדברים על עתיד משותף. תוך כמה שנים התחתנו כאשר ההתפתחות האישית / לימודית / מקצועית עשינו ביחד ובמקביל להתפתחות הזוגית שלנו. אחרי כמה שנים הבילויים המשותפים נעלמו כמעט לחלוטין ולאחר מכן גם הסקס. היו תקופות של חודשים בלי מגע וכיום אחרי 13 שנות זוגיות אנחנו מגיעים למצב אינטימי מכאני ביותר שמסתיים לאחר דקות תוך שהיא מאיצה להביא לסיומו. יש לנו ילדה משותפת בת 3.5 ובשנתיים האחרונות אישתי מעדיפה לבלות עם חברות כאשר אני הבייביסיטר הקבוע. אין לנו ערבים משותפים, בסופי שבוע היא מעדיפה לבלות עם חברות ובשום מצב היא לא מחפשת את קרבתי לא חברתית ולא פיזית. ביקשתי שנלך ליעוץ והיא לא מסכימה. בהקשר המיני היא אפילו אמרה לי ספק רציני ספק צחוק שאלך לנערת לווי. אני מחפש את הרגש, את החום והאנטימיות - לפעמים על פי הסטריאוטיפים אני מרגיש שהחלפנו תפקידים. אני כמהה למגע ולישיבה משותפת ואפילו צפיה בסרט - אבל כל רגע משותף הוא בודד - היא תמיד מתכתבת עם חברות בנייד או קוראת משהו. היא לא מוכנה גם לשוחח איתי במהלך היום וכשהיא כבר עונה היא לא מסוגלת לשוחח איתי יותר מ30 שניות מבלי להאיץ בי לסיים כי "היא עסוקה" אני בטוח שגם אני לא טמנתי ידי בצלחת כדי להביא אותנו לאן שאנחנו, או שאנחנו ממש שונים והתבגרנו כל אחד למקום אחר. אני לא מאושר ומתוסכל רגשית ומינית כאחד. אני לא רוצה להתגרש, כי אני לא מסוגל לחשוב על כך שאקום בבוקר ולא אראה את ביתי מדי יום. מוסרית אני לא מסוגל לבגוד אפילו לא להיות בקשר אפלטוני עם מישהי - משהו ששקלתי ואני חושב שקצת יתן מזור לחיי. אני יכול להרחיב ויש מה. מיואש ובודד, שניר.

03/11/2013 | 11:01 | מאת: אילנה ארד לוין

שניר היקר, מצב היחסים בינך ובין אשתך כפי שאתה מתאר אותו הוא למעשה היעדר מוחלט של יחסים, כלומר, היעדר של נוכחות משותפת, שיחה משותפת (אפילו לא טלפונית), היעדר בילוי משותף (אפילו לא עם הילדה - לא ציינת), היעדר מגע ובקצרה הרבה כלום. לא ברור כיצד התדרדר המצב למה שהינו כיום אך נראה בבירור לפחות מבחינתך שכך אינך יכול להמשיך. במידה ואשתך מסרבת לטיפול זוגי מומלץ שתפנה אתה לטיפול אישי שכן אין ספק שאינך רוצה להמשיך לראות את חייך ריקים באופן שהינם כיום. אני מניחה שבטיפול אישי תמצא תעצומות נפש ודרך לשינוי עבור עצמך הודות לשינוי דפוסי הרגש או המחשבה שלך אשר ירחיבו את טווח הגמישות ויאפשרו לך לפיכך לראות אופציות נוספות. להישאר במצב הנוכחי נראה כצרה הגדולה ביותר. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים