מיואשת

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

17/09/2013 | 04:35 | מאת: גלית

אני בזוגיות כבר שנתיים בתחילת הקשר ועד לפני מספר חודשים הכל היה בסדר. בחודשים האחרונים אני רואה את בן זוגי כל הזמן מתבונן בבחורות לעיתים עד נעיצת מבט ארוך ומתמשך .הערתי לו שזה לא נעים לי. כעט הוא עושה את עצמו לא רואה ומתבונן ץ אני כבר לא אומרת כלום אבל כבר ממש מרגישה שאני מתרחקת ממנו , מאוד פגועה ומאוד נעלבת . לציין שאני ניראת מאוד מאוד טוב . אני לא מבינה מדוע צץ הצורך הזה ולמה זה נעשה בנוכחותי. והעיקר אני לא יודעת אייך להרגיע את עצמי אני ממש מתוסכלת מהמצב עד כדי חשיבה לפרק הכל בגלל שאני חשה סבל.

30/09/2013 | 09:06 | מאת: אילנה ארד לוין

גלית היקרה, התופעה של התבוננות בן זוג בנשים אחרות היא תופעה מוכרת ולא ברור עד כמה היא מתרחשת באופן אוטומטי ולא מודע. דווקא במקרים בהם היא לא מודעת יש לבדוק מאין נובע הדבר ועל איזה צורך זה עונה. ברור שלבן זוגך יש מספיק שעות בהן הוא נמצא בלעדייך במקומות ציבוריים כך שיש לו די זמן פנוי עם עצמו להתבונן בנשים ככל אשר יחפוץ. המשאלה הטבעית של כל בן זוג, גבר או אישה, היא שבן הזוג יתמקד אך בו בפרהסיה ולא ינעץ מבטים בבני המין האחר. כאמור יש גברים העושים זאת החל משלב מסוים בזוגיות "על אוטומט", ויש צורך לחזור ולידעם אודות כך על מנת שישלטו על מבטיהם באופן מודע. יחד עם זאת אני בהחלט מסכימה שיש מקום לברר מדוע בן זוגך מתקשה להפנות אליך את מירב תשומת הלב כאשר אתם יוצאים יחדיו אל העולם ומה הצורך שלו להתנהגותו המסוימת הזו. אני מניחה שאת מפרשת זאת כחיפוש אחר בת זוג אלטרנטיבית או כביטוי להפחתה במשיכתו אליך ולכן יש לבדוק השערות אלו לאור יחסיכם האינטימיים בפועל - האם יש פחות משיכה, גילויי אהבה, פחות אכפתיות, יותר קונפליקטים וכו'? לדעתי על מנת לקבל החלטה על הפסקת קשר מן הראוי לא לבסס זאת על סיבה אחת בלבד אלא על פרופיל של סיבות המצדיקות זאת, וכמובן תוך דיון הדדי על הנושא. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים