שגרה זה רע?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

21/08/2013 | 13:54 | מאת: מבואסת

שלום לך אילנה היקרה! אנחנו פחות מחודשיים יחד ועד עכשיו הכל היה על מי מנוחות. אנחנו לא מתווכחים על כלום אבל אני מרגישה שיש דעיכה. הקשר שלנו התחיל מניצוץ מטורף של משיכה הדדית ולא היינו מורידים את הידיים אחד מהשניה, אבל באופן די מוזר ומעצבן אני מרגישה איתו שככל שיותר טוב לי, ככה אני פחות צריכה מין. לאחרונה נראה לי שגם הוא פחות מיני ואני לא יודעת אם מאותה הסיבה. אני לא חושבת שזה בקטע של פחות משיכה (אני עדיין נמשכת אליו בטירוף), אבל אולי פשוט אנחנו שבעים. אני פחות נהנית עכשיו מהסקס ואני מרגישה גם שאנחנו מדברים הרבה פחות, משהו פחות זורם ואנחנו מתרחקים. הפרדוקס הוא שככל שהדעיכה יותר מטרידה אותי אני מרגישה את המיניות שלי חוזרת אליי, אבל זה מצב דפוק ואני לא רוצה להמשיך להתנהל ככה. אף פעם לא הייתי בקשר רציני ולכן אני לא יודעת אם הדעיכה הזו טבעית בקשר ואם זה בסדר שזה ככה כל כך מוקדם ואם זה סתם מסמן התחלה של שגרה או שיש כאן משהו מעבר שצריך לדבר עליו. איך יוצאים מזה?

01/09/2013 | 11:00 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, קשה להבין על פניו מדוע קשר שהתחיל בניצוץ מטורף כדבריך עובר דעיכה הדדית וסימטרית של שניכם הן מן הבחינה המינית והן מן הבחינה המילולית. יתכן ואתם מגיבים בכך האחד אל השני ונוצר מעגל קסמים בו ירידת ההתלהבות של האחד מורידה אוטומטית את התלהבות האחר ויתכן שדווקא מי המנוחות אותם את מתארת הם מקור הבעיה. במושג "מי מנוחות" אנו מתכוונים בדרך כלל למצב בו אין חיכוכים ומריבות והדברים זורמים בהסכמה. האם יתכן שבמהלך הזמן שאמנם הוא קצר (של חודשיים) היו נקודות של חיכוך או קונפליקט מהן העדפתם להתעלם או בחרתם לעקוף? לעתים כאשר קיים חשש מאוד עמוק מעימות או ריב כל צד מדכא בתוכו את התרעומת או הכעס או חוסר שביעות הרצון (תלוי בנסיבות) ויחד עם דיכוי זה חלה גם ירידה בהתלהבות הכללית מבחינת תקשורת ומבחינת המין. על פניו לא ברור לי לחלוטין מה קורה ביניכם ולכן ההצעה היחידה שיש לי היא שתעלו זאת בגלוי על פני השטח. את תחשפי בגלוי את תחושותיך הן מבחינה מינית והן מבחינת ההתלהבות לחלוק ולשוחח וכמו כן תשתפי את בן זוגך באיך את רואה את הדברים מבחינתו. תבקשי ממנו שגם הוא ידבר בכנות ובפתיחות מירבית אודות עצמו ואודות האופן בו הוא חווה אותך בקשר. במקום שכל אחד ידעך בתוך עצמו, מה שעלול להוביל להתמוססות הקשר, הדרך היחידה שאני מכירה, היא להציף את הנושא בפתיחות ובגלוי. מקווה ששניכם תצאו נשכרים מכך. כל טוב ושנה טובה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים